I Dončić je video Jokićevu moć – Denver nastavio niz protiv Dalasa

Košarkaši Denvera nastavili su sa sjajnim partijama ove sezone, a ponovo je blistao srpski igrač Nikola Jokić.

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2018.

08:10

I Dončić je video Jokićevu moć – Denver nastavio niz protiv Dalasa
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Denver je sa 126:118 savladao Dalas Meverikse u meču u kojem je Jokić dominirao u reketu – za manje od 35 minuta postigao je 32 poena (13-25 iz igre, 2-6 za tri, 4-4 penali), uz 16 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte.

Momak iz Sombora je na taj način zasenio i novu zapaženu partiju Luke Dončića na drugoj strani, koji je susret završio sa 23 poena, 12 asistencija i 6 uhvaćenih lopti.

"Grumenje" je u drugoj četvrtini stiglo prednost rivala i vodilo tokom većeg dela nastavka, da bi u poslednjoj deonici razlika otišla na +10, pa povratka za Meverikse nije bilo. To je bio sedmi uzastopni trijumf ekipe iz Kolorada na domaćem terenu. Osim Jokića istakao se i Džamal Marej, koji je obeležio prvo poluvreme sa 13 asistencija, na kraju je imao učinak od 22 poena, 7 skokova i 15 uspešnih dodavanja.

Pored Dončića, odličnu partiju u redovima Dalasa pružio je Herison Barns sa 30 poena, dok je Diandre Džordan završio susret sa dabl-dablom (11p i 12sk).

Ovim trijumfom tim Majka Melouna zadržao je čelnu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa 21 pobedom i 9 poraza, dok je Dalas deveti sa učinkom 15-14.

Srpski i slovenački superstar na kraju su se prijateljski pozdravili i ispričali.

Tabela:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: