Partija sezone, Adetokumbo nezadrživ protiv Klivlenda

Janis Adetokumbo je imao partiju karijere u pobedi Milvokija nad Klivlendom, 114:102.

Izvor: B92

Subota, 15.12.2018.

08:53

Partija sezone, Adetokumbo nezadrživ protiv Klivlenda
Photo by Streeter Lecka/Getty Images

Posle jedne od najgorih partija u karijeri, poraza od Indijane, protiv Klivlenda je prikazao sjajnu igru. Imao je 14 od 19 iskorišćenih šuteva za dva poena, pogodio je 16 od 21 slobodnog bacanja i to je donelo pobedu njegovom timu.

Uz to, Adetokumbo je imao 14 skokova i osam asistencija i malo je nedostajalo i za tripl-dabl.

"Morao sam taj meč sa Indijanom da izbrišem iz glave i krenem od početka. Jednostavno, napravite sledeći korak, tako je najbolje", rekao je Janis po završetku meča.

Bruks Lopez sa 19 i Erik Bredsosa 16 poena su takođe doprineli pobedi Milvokija, dok su u timu Klivlenda najefikasniji bili Džordan Klarskson sa 23 i Rodni Hud sa 19 poena.

Trener Baksa Majk Badenholcer je bio izuzetno zadovoljan.

"Monstruozno dobra Janisova partija . Bio je izuzetno agresivan, on je veliki takmičar, želi da bude najbolji u ovom sportu", rekao je Badenholcer. Trener Klivlenda Leru Dru jednostavno nije imao rešenje za Adetukomba.

"Nema tu odgovora. On je sjajan igrač. Igru je dizao godinama, može da vam naudi na mnogo načina", poručio je Dru.

Raspoloženio trio, Tejtum-Irving-Moris predvodio je Boston do osme uzastopne pobede, ovog puta Seltiksi su bili bolji od Atlante, 129:08.

Kajri Irving je postigao 24 poena, Džejson Tejtum 22, a Markus Moris 20, dok su odlični bili i Gordon Hejvord i Danijel Tejs sa 19, odnosno 18 poena.

Takođem bilo je uzbudljivo i u okršaju Šarlota i Njujorka, tu utakmicu Njujork je rešio u svoju korist sa 126:124 i to posle produžetaka, ali tako što su u četvrtoj četvrtini gubili sa 98:82.

Nadoknadili su minus, izborili sa 113:113 produžetke koje su na kraju dobili. Emanuel Mudiej je postigao 34 poena za Njujork.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: