Bogdanović: Kvalitet u NBA je neverovatan, bitno je biti kolektiv

Košarkaš Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović pričao je o kvalitetu celokupne NBA lige i meču protiv Čikago Bulsa.

Izvor: LN

Utorak, 11.12.2018.

12:10

Bogdanović: Kvalitet u NBA je neverovatan, bitno je biti kolektiv
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Bogdanović je, posle pobede nad Bulsima od 108:89, pričao za Radio-televiziju Srbije.

Bogdanović kaže da je on naučio da igra da bi pobedio, kao da je ovo bio bitan trijumf za njegovu ekipu.

"Uvek je dobro kad se pobedi. Ja sam tako naučio da igram, tada je uvek bolja atmosfera. Pritisli su nas po celom terenu. Mi smo na poslednjoj utakmici na devetodnevnom putovanju, a te poslednje utakmice su uvek najteže", izjavio je Bogdanović za RTS.

Nekadašnji košarkaš Partizana i Fenerbahčea dodaje da je Sakramento napredovao ove godine.

"Moram da kažem da smo napredovali ove godine. Male su razlike između velikih i lošijih ekipa, samo u nekom poverenju između saigrača i timskoj igri. Kvalitet igrača u ovoj ligi je neverovatan. Sve ekipe imaju kvalitet da pobede bilo koga u ligi, ali bitno je napraviti taj izuzetak i biti kolektiv. Što imaš bolju timsku igru, sa takvim igračima je lakše funkcionisati", prokomentarisao je Bogdan.

Sakramento, i pored "paklenog" ritma, posle 26 odigranih kola ima pozitivan skor – 14 pobeda i 12 poraza, te su odmah ispod mesta koje vodi u NBA doigravanje.

"Svaka utakmica je teška i učimo iz svake ponaosob, bilo da je reč o Istoku, ili Zapadu. Teška su putovanja, igra se svaku drugu, treću noć i morate da vodite profesionalan život. Možda je lakše igrati sa istočnim ekipama kad dođu kod nas, ali samo za nijansu", zaključio je Bogdanović.

Srpski bek je meč protiv Bulsa završio sa 16 poena i šest skokova, a posle utakmice su ga dočekali srpski navijači u Čikagu, a Bogdan je viđen kako nosi majicu sa natipsom "grobari Čikago".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: