Jokić briljirao u pobedi protiv Memfisa

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Memfis Grizlise na domaćem parketu rezultatom 105:99.

Izvor: LN

Utorak, 11.12.2018.

08:05

Jokić briljirao u pobedi protiv Memfisa
AP Photo/David Zalubowski

Denver je prekinuo seriju od dva poraza i, po povratku pred svoje navijače, slavio u neizvesnom meču.

Nagetsi su ovim trijumfom došli do skora od 18 pobeda i devet poraza, te trenutno zauzimaju treće mesto zapadne konferencije.

Srpski centar Nikola Jokić imao je još jednu briljantnu partiju u dresu "grumenja" – on je za 38 minuta na terenu ubacio 27 poena, a imao i 12 skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte, uz odličan šut iz igre 9/14.

Utakmica je "slomljena" u četvrtoj četvrtini, nakon što je do tada viđen egal i velika borba dve ekipe koje se nalaze na vrhu Zapada.

U poslednjih osam minuta, tačnije otkad je Nikola ponovo ušao u igru, Denver je napravio mali preokret i uspeo da reši meč u svoju korist, te se osvetio Grizlisima za poraz koji su doživeli u novembru. U tih poslednjih osam minuta Nikola je šutnuo samo tri puta, od čega je jedanput bio precizan, a podelio je i dve veoma bitne asistencije. Denver je na 1:14 do kraja imao samo poen prednosti, ali je srpski reprezentativac u dva vezana napada prvo pogodio šut, a zatim i uposlio Džamala Mareja koji je svoju ekipu odveo na nedostižnih +5.

Pored Jokića, kod Nagetsa istakao se i rezervista Monti Moris sa 20 poena, šest skokova i pet asistencija. Marej je dodao 16, uz pet asistencija, dok je Majls Plamli meč završio sa dabl-dablom od 12 poena i deset skokova.

Tim Majka Malouna je ostvario veoma bitan trijumf s obzirom da su bili uskraćeni za dobar deo ekipe zbog povreda. Meč su propustili već duže povređeni Vil Barton, Ajzea Tomas i Majkl Porter, a falili su još i najnoviji član ekipe Nik Jang, te igrači iz prve petorke Geri Heris i Pol Milsap.

U gostujućem sastavu najbolji je bio Majk Konli sa 19 poena, Šelvin Mek je imao 14, dok je Džamajkl Grin upisao dabl-dabl sa 13 poena i deset skokova. Mark Gasol odigrao je neočekivano slab meč i na kraju imao tek sedam poena i šest skokova.

Denver sada ide na pauzu od nekoliko dana, pa u subotu od dva ujutru, po srednjeevropskom vremenu, dočekuje Oklahomu.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: