Jokić sve bliži tripl-dabl istoriji i prestizanju Karima

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, 18. tripl-dablom u karijeri protiv Toronta došao je na samo nekoliko koraka od legendarnog Karima Abdul-Džabara.

Izvor: LN

Utorak, 04.12.2018.

18:15

Jokić sve bliži tripl-dabl istoriji i prestizanju Karima
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Jokić je imao fenomenalnu partiju u pobedi svoje ekipe protiv Reptorsa i tripl-dabl od 23 poena, 11 skokova i petnaest asistencija.

Uspeh srpskog centra brzo se pročuo u američkim medijima, koji su se odmah zatim bacili na računanje i izvlačenje statistike.

Nikoli je ovo bio 18. tripl-dabl u karijeri, a on je već ranije prestigao legendarnog Hakima Olajdžuvona i Dejvida Robinsona, koji imaju po 14, na listi igrača sa ovim učinkom koji se svrstavaju u "teškaše", odnosno košarkaše više od dva metra i 13 centimetara ("7 feet" po američkoj meri).

Centar "grumenja" je sada na samo tri tripl-dabla kako bi se izjednačio sa Karimom Abdulom-Džabarom, koji je u svojoj bogatoj karijeri imao 21.

Ispred Džabara i Jokića je, ipak neprikosnoveni, Vilt Čembrlejn, koji ima nestvarnih 78 tripl-dablova, i nerealno je očekivati da ga Jokić prestigne u ovoj kategoriji, mada nikad se ne zna.

Jokić ove sezone igra dobro u Denveru, koji na deobi prvog mesta zapadne konferencije. On ima u proseku 16,7 poena, 9,7 skokova i 7,5 asistencija po meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: