Grin pogodio za pobedu Toronta, Blejzersi "vode kolo" na Zapadu

Košarkaši Toronto Reptorsa pobedili su Orlando Medžik sa 93:91 između utorka i srede, a pobedu su upisali i Portland Trejlblejzersi.

Izvor: MLJ

Sreda, 21.11.2018.

09:18

Grin pogodio za pobedu Toronta, Blejzersi
Tanjug / AP Photo/John Raoux

Bruklin Netsi su bili bolji od Majami Hita sa 104:92, dok su Portland Trejlblejzersi savladali Njujork Nikse 118:114.

Reptorsi su pobedili pogotkom Denija Grina u poslednjim sekundama utakmice i tako prelomili meč u svoju korist.

Momak koji je završio meč ga je trojkom i počeo. Grin i Ibaka su pogađali za 5:0 posle čega je Toronto napravio startnu prednost i do kraja prve četvrtine vodio 29:17.

U drugoj su imali i +18 na 40:22, ali od tog trenutka kreće postepeni povratak Medžika koji su u treću deonicu ušli sa zaostatkom od deset poena i to anulirali do početka četvrte.

Čitava četvrta četvrtina je bila uzbudljiva i igrala se poen za poen, a ekipe su bile u egalu do samog kraja.

Najefikasniji je kod pobednika bio Kavaj Lenard sa 18 poena, Paskal Sijakam je imao 15, Ibaka 14, a Grin 13. U Orlandu je 27 poena imao Evan Furnije, 16 Aron Gordon, a 14 Nikola Vučević.

Toronto je ovom pobedom nastavio da dominira na Istoku sa 14-4, a Orlando je osmi sa 9-9. Bruklin izgleda bolje nego proteklih godina i nalazi se nadomak plej-of zone sa osam pobeda i deset poraza.

Jedna od tih pobeda izvojevana je protiv Majamija koji bi, kako stvari stoje, mogao da bude jedan od direktnih konkurenata za to osmo mesto.

U izjednačenoj utakmici u kojoj nijedna ekipa nije uspevala da se značajnije odlepi, prevagu su Bruklinu doneli Demare Kerol i Spenser Dinvidi, te Dianđelo Rasel kada "se lomilo" u poslednjoj četvrtini.

Rasel je imao 20 poena, Dinvidi 16, Alen 13, a Kerol 11 u Bruklinu, a Hasan Vajtsajd je za Hit ubacio 21 poen i imao čak 23 skoka.

Bruklin je za sada deveti, a Hit deseti na Istoku. Trejblejzersi su savladali Njujork u uobičajenom scenariju po kom je dvojac Mekolum-Lilard vodio Portland do pobede.

Mekolum je imao 31, Lilard 29 poena, a u dresu Njujorka je dominirao Tim Hardavej Džunior sa 32 poena, dok je Burk ubacio 19.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, Niksi su u trećoj, a Netsi u četvrtoj imali tek nešto osetniju prednost za ovakav meč od po +8, odnosno +9, ali je do kraja ostalo neizvesno.

Igrači prvoplasirane ekipe na Zapadu su ostali prisebniji do kraja i upisali 12. trijumf uz pet poraza.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: