Kokoškov nadmudrio Popoviča, sjajni Vučević upropastio Batleru debi

Košarkaši Finiks Sansa pobedili su San Antonio Sparse sa 116:96 prethodne noći u NBA ligi.

Izvor: PT

Četvrtak, 15.11.2018.

08:10

Kokoškov nadmudrio Popoviča, sjajni Vučević upropastio Batleru debi
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Izabranici Igora Kokoškova odigrali su veoma dobar meč i zasluženo su došli do tek trećeg trijumfa u sezoni.

Sansi su meč rešili u trećoj četvrtini koju su dobili sa 35:22 i Sparsi do kraja utakmice nisu uspeli da uhvate priključak.

Iako nemaju puno pobeda ove sezone, tačno se vidi pečat Kokoškova u napadu i kada on funkcioniše Finiks može da bude veoma opasna ekipa. U pobedi nad franšizom iz Teksasa imali su čak 27 asistencija i to je nešto na čemu insistira srpski stručnjak.

Sanse je do trijumfa predvodio Ti Džej Voren sa 27 poena i četiri skoka, Devin Buker je imao dabl-dabl 13 poena i 12 asistencija, dok je Ejton zabeležio 17, uz 10 skokova.

Kod San Antonija Demar Derozan je postigao 24 poena, dok je potpuno podbacio Lamarkus Oldridž, koji je imao svega šest poena. Džimi Batler debitovao je za Filadelfiju 76ers, međutim fenomenalni Nikola Vučević mu je upropastio prvi meč u dresu ove franšize.

Orlando je pred domaćom publikom savladao sikserse, a crnogorski reprezentativac je meč završio sa 30 poena, osam skokova i četiri asistencije, i to protiv verovatno najboljeg centra u ligi Džoela Embida.

Dobre učinke imali su i Eron Gordon (17p, 6sk, 6as), Terens Ros (15p) i Džonatan Simons (12p).

Batler je na debiju postigao 14 poena, Embid je imao tripl-dabl (19p, 13sk, 10as), ali i slab procenat šuta iz igre 6/20. Vašington Vizardsi polako izlaze iz krize pošto su ostvarili treću uzastopnu pobedu. Ovoga puta ekipa Skotija Bruksa savladala je Klivlend rezultatom 119:95.

Pitanje pobednika bilo je rešeno posle dve četvrtine, pa tako starteri kod Vizardsa nisu igrali mnogo. Najefikasniji bio je Bredli Bil sa 20 poena, dok je Vol postigao osam, uz devet asistencija, za samo 21 minut igre.

Kod Kavsa je bio najistaknutiji Kolin Sekston sa 24 poena, Nvaba je ubacio 11, dok su po deset imali Nens junior, Hud i Herison. Seltiksi su pred domaćom publikom lako izašli na kraj sa Čikagom – 111:82.

Franšiza iz Masačusetsa odigrala je perfektnu drugu deonicu koju su dobili rezultatom 32:11. U prednost je samo rasla i Boston je zasluženo došao do trijumfa.

Čak šestorica igrača su imala dvocifren učinak, a najefikasniji bio je Braun sa 18, dok je Irving ubacio 17 poena. Kod Bulsa je podbacio Lavin ubacivši samo 10 poena, dok je Parker postigao 14. Memfis je pružio još jednu partiju iznad očekivanja, pošto su slavili na gostovanju protiv Milvokija sa 116:113.

Grizlisi igraju sjajno na startu sezone i do osmog trijumfa ih je vodio sjajni Mark Gasol sa 29 poena, dok je Majk Konli ubacio 26.

Baksima nije pomogla ni partija Janisa Adetokumba (31p i 9sk) i Krisa Midltona (25p i 5sk). Toronto je doživeo neočekivani poraz u Kanadi od doskorašnjeg trenera Dvejna Kejsija, koji sada sedi na klupi Detroit Pistonsa – 106:104.

Blejk Grifin odigrao je sjajnu utakmicu i sa 30 poena i 12 skokova, međutim junak trijumfa bio je Redži Bulok koji je uz zvuk sirene pogodio za pobedu Detroita.

Lenard je u poraženom sastavu ubacio 26 poena, uz devet skokova, Sijakam je ubacio 17, dok su po 14 imali Lauri i Valančunas. Tabela NBA lige je interaktivna, što znači da ukoliko želite da vidite stanje u Zapadnoj konferenciji potrebno je samo da kliknete na "Western Conference". Takođe, isto tako možete videti i posebno tabele za koju god hoćete diviziju.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: