Šampion može i bez Karija, Kavalirsi konačno pobedili nekoga

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su Atlanta Hokse sa 110:103 u noći između utorka i srede, a Klivlen Kavalirsi su ostvarili tek drugu pobedu ove sezone.

Izvor: MLJ

Sreda, 14.11.2018.

08:25

Šampion može i bez Karija, Kavalirsi konačno pobedili nekoga
Getty images

Kevin Durent i Klej Tompson nastavili su da dominiraju Zapadom i bez Stefa Karija, pa posle 15. utakmice ove sezone imaju 12 pobeda i tri poraza.

Atlanta, koja je u reizgradnji, teško da je mogla da bude preveliki "zalogaj" za aktuelne šampione NBA lige, ali je imala raspoloženog Torijana Prinsa, a ima i talentovanog Treja Janga.

Najefikasniji su kod "Ratnika" bili Durent sa 29 poena i Klej Tompson sa 24, dok je spomenuti Prins ubacio 22 za Hokse. Na terenu u timu Voriorsa nije bilo ni suspendovanog Drejmonda Grina, ali ga je dobro odmenio Jonas Jerebko sa po 14 poena i skokova.

Jang je očajno šutirao iz igre, tek 2 od 12, ali i pored toga pobednik je odlučen tek u poslednjim minutima utakmice.

Atlanta se dobro držala do poluvremena i vodila posle 24 minuta sa 52:49 nakon trojke Vinsa Kartera, ali je Golden Stejt posle odmora preuzeo vođstvo koje nije ispuštao skoro do kraja.

Tek u poslednja tri minuta Atlanta prilazi poenima Kenta Bejzmora, ali onda Durent pri rezultatu 106:101 pogađa možda i ključni šut koji je Voriorse odlepio na 108:101 za rutinsku završnicu u poslednjih minut i po utakmice.
Tanjug / AP Photo/Tony Dejak
Klivlend Kavalirsi pobedili su Šarlot Hornetse u preostalom meču u noći između utorka i srede sa 113:89. Kavsi su pobedu obezbedili već posle prve četvrtine u kojoj su ubacili Hornetsima čak 38 poena i vodili već tada +15.

Najefikasniji je u kod pobednika bio Džordan Klarkson sa 24 poena, 18 je imao Dejvid Nvaba, a po 16 Rodni Hud i Kolin Sekston. Džeremi Lemb je imao 22 u dresu Šarlota, Nikola Batum 11, a Kemba Voker je potpuno zakazao sa samo sedam poena i šutem 2/16.

Šarlot je sada šesti na Istoku sa skorom 7-7, a Klivlend je i dalje poslednji, 15. sa tek dve pobede i 11 poraza. Ovo je prošlosezonskom finalisti NBA lige bio prvi trijumf posle pet uzastopnih poraza.

Klivlend je prethodno pobedio Atlantu, nakon čega su usledili porazi od Denvera, Šarlota, Orlanda, Oklahome i Čikaga.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: