"Da, Melo bi trebalo da se penzioniše"

Karmelo Entoni, desetostruki Ol-star igrač, nalazi se pred najvećim izazovom u karijeri jer će sigurno napustiti Hjuston i pitanje je gde će nastaviti karijeru.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Harry How/Getty Images
Photo by Harry How/Getty Images

Melo je za Roketse odigrao samo deset utakmica i prema pisanju medija u SAD najverovatnije će napustiti Teksas.

Drugu sezonu zaredom Entoni ne može da pronađe pravi ritam i mnogi su već krenuli da pričaju o tome kako bi za njega možda najbolje bilo da se penzioniše.

Tog stava je iskusni NBA analitičar Kris Brusar, koji je gostujući na emisiji "The Herd" rekao sledeće:

"Da, Melo bi trebalo da se penzioniše. Zato što treba da razume ovo – nije sramota biti loš u 15. i 16. sezoni. Medžik Džonson i Leri Bird čak nisu ni igrali petnaest ili šesnaest godina. Džordanova 16. sezona je bila u Vašington Vizardsima. Pogeldajte tu Draft klasu (2003), jedini igrač koji je i dalje sjajan je Lebron Džejms. Vejd nema značajnu ulogu, Boš se penzionisao, Kajl Korver je Kajl Korver, Nik Kolison se povukao, kao i Dejvid Vest", rekao je Brusar i dodao:

"Penzioniši se pre nego što budeš išao od tima do tima kako te ljudi ne bi zapamtili kao ovakvog (lošeg igrača), već kao sjajnog kakav si nekad bio".

Karmelo Entoni jedan je od najboljih ofanzivnih igrača u istoriji lige i kroz 16 sezone prosečno beleži 24 poena, 6,5 skokova i tri asistencija.

Ukupno je postigao čak 25.551 poena, a od aktivnih igrača samo su više postigli Lebron Džejms (31.381) i Dirk Novicki (31.187).

Šta mislite, šta bi bilo najbolje za Mela? Penzija ili nastavak karijere?

NBA

strana 1 od 25 idi na stranu