Dončić: Realu više fali Kristijano nego ja, Džordan je najbolji ikada

Slovenački košarkaš Luka Dončić je uporedio sebe sa Kristijanom Ronaldom, fudbalerom koji je letos napravio isti potez kao on otišavši iz Real Madrida.

Izvor: LN

Ponedeljak, 05.11.2018.

21:14

Dončić: Realu više fali Kristijano nego ja, Džordan je najbolji ikada
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Ronaldo se preselio u Torino kako bi nastupao za Juventus, dok je Dončić napravio iskorak u NBA i pridružio se Dalas Maveriksima.

Obojica igrača su prošle sezone osvojili evropske titule u dresovima sa brojem 7 – Kristijano Ligu šampiona, a Luka Evroligu.

"Mislim da Real Madridu više nedostaje Kristijano jer je on jedan od najboljih na svetu", rekao je Dončić za Marku.

Slovenac koji je sa samo 19 godina postao MVP Evrolige, šampion istog takmičenja i još ranije osvajač Evropskog prvenstva ima visoko mišljenje o Majklu Džordanu, ali i Pau gasolu.

"Džordan je najbolji igrač u istoriji košarke i sa njim nema upoređivanja. Sa Pauom sam pričao, on je fantastičan igrač. Poželeo mi je sreću i time mi dao dodatno samopouzdanje", dodao je Dončić.

Luka je nedavno imao priliku da igra protiv Lebrona Džejmsa, svog idola.

"Bilo je fantastično, nešto veoma posebno za mene. On mi je idol i tu prelepu uspomenu ću zauvek čuvati".

Što se tiče nagrade za rukija godine, Dončić ima druge aspiracije.

"To bi bilo odlično, ali za mene je najbitniji tim. Imamo cilj da uđemo u plej-of, mada ako osvojim nagradu za rukija godine... To bi bilo veoma lepo", dodao je Luka.

Selidba u Sjedinjene Američke Države nije teško pala Slovencu koji je navikao da menja sredinu.

"U Madrid sam se preselio kada sam imao samo 13 godina. To je bilo dosta teže nego ovo sada, tako da mi je u odlazak u Dalas dosta lako pao. To je sada moj dom", zaključio je slovenački košarkaš koji je očarao Evropu, a trenutno zadivljuje i Ameriku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: