Prvi poraz "novih" Sparsa, Redik trojkom pobedio Orlando

Košarkaši Portland Trejblejzersa pobedili su San Antonio Sparse sa 121:108 između subote i nedelje i ostvarili drugu pobedu u novoj sezoni NBA.

Izvor: MLJ

Nedelja, 21.10.2018.

09:15

Prvi poraz
Getty images

Dejmijen Lilard je ubacio 29, Si Džej Mekolum 24 poena, a Sparsi su uspevali da drže priključak tokom prvog poluvremena.

Solidnu rolu u pobedi Portlanda je imao i bosanski centar Jusuf Nurkić sa 12 poena, dok je za "Mamuze" najefikasniji bio Demar Derozan sa 28 poena i devet skokova.

Blejzersi su prednost uglavnom čuvali sve do druge četvrtine kada je Brajn Forbs pogodio trojku za 29:28, ali je Portland ubrzo počeo da se odlepljuje.

Prvo flouter Lilarda, pa onda i trojka Al Faruk Aminua za 47:38 doneli su domaćoj ekipi prvu osetniju prednost koju su održali do poluvremena.

U nastavku je Forbs sa dve trojke približio Sparse na zaostatak od pet poena, ali su Mekolum i Lilard odgovorili trojkama za 70:60 u korist Portlanda.

Od tog trenutka prednost je rasla do +20 na startu četvrte četvrtine, a San Antonio je do kraja samo uspeo da ublaži poraz. To je prvi poraz San Antonija otkako je klub ostao kompletno bez svoje "velike trojke", pošto su "Mamuze" ovog leta napustili i Manu Đinobili i Toni Parker, posle povlačenja Tima Dankana.

Pored njih, otišao je i Kavaj Lenard u Toronto Reptorse.
Getty images
Utakmicu je prelomila trojka Džej Džej Redika na 17 sekundi do kraja meča kojom je svom timu obezbedio preokret i prednost 116:114.

Orlando je mogao da "namiriše" pobedu jer je Filadelfija u poslednja četiri i po minuta prokockala deset poena prednosti zahvaljujući trojkama Terensa Rosa i Evana Furnijea.

Ros je na minut i po do kraja pogodio dalekometni hitac za 112:110, ali će se on ispostaviti nedovoljnim za trijumf.

Najbolji su u redovima File bili Embid i Furnije sa 32, odnosno 31 poenom, dok je na drugoj strani Furnije imao 31, Nikola Vučević 27, a Aron Gordon 20. Ros je ubacio 15.

Šarlot Hornetsi pobedili su Majami Hit 113:112. Dvejn Vejd nije tako dobru partiju krunisao pobedom a "Fleš" je ubacio 21 poen za Majami.

Goran Dragić je dodao 20, a u Šarlotu je Kemba Voker dominirao sa 39 i najbliži mu je bio Malik Monk sa 15.

Pobednik je odlučen slobodnim bacanjima Vokera na kraju utakmice. Dvejn Vejd je na 12 sekundi do kraja pokupio svoj promašaj i položio u obruč za 112:112, a Voker je pogodio jedno od dva bacanja posle faula Rodnija Megrudera i rešio meč u korist Hornetsa.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: