Jerebko junak Voriorsa, Lenard razbio Seltikse VIDEO

Protekla noć pokazala je da favoriti neće tako lako stići do finala NBA lige, čak ni Golden Stejt Voriorsi.

Izvor: AK

Subota, 20.10.2018.

08:35

Jerebko junak Voriorsa, Lenard razbio Seltikse VIDEO
Foto: Getty images

Aktuelni šampion jedva je pobedio Jutu Džez 124:123, košem Jonasa Jerebka posle ofanzivnog skoka 0,3 sekundi pre kraja meča u Solt Lejk Sitiju.

Kevin Durent, koji je predvodio "ratnike" sa 38 poena, devet skokova i sedam asistencija, promašio je šut za pobedu, ali se Jerebko, koga je Juta pustila letos kao slobodnog agenta, ugurao pod koše pored Rudija Gobera i poentirao iz "odbojke".

Pročitajte još Marjanović dvocifren, Bjelica podbacio, Teo bez minuta

Durenta je najbolje pratio Stef Kari sa 31 poenom uz osam asistencija, 14 je dodao Drejmond Grin uz devet skokova i šest proigravanja, dok je 12 postigao Klej Tompson.

Najefikasniji u timu Jute bio je Džo Ingles sa 27 poena, 19 je postigao Donovan Mičel (7/23), 17 je ubacio Džae Krauder, Gober je imao 16 poena i 11 skokova, a po 13 poena postigli su Dante Eksum i Riki Rubio, koji je imao i deset asistencija.
Neće se do finala prošetati ni Boston Seltiksi, koji su poraženi već u drugom meču sezone, od verovatno glavnog rivala na Istoku Toronto Reptorsa 113:101.

Iako se tek vraća u formu nakon propuštene skoro kompletne prethodne sezone, Kavaj Lenard već dominira u dresu Reptorsa.

Srušio je Seltikse sa 31 poenom uz deset skokova, što mu je drugi uzastopni dabl-dabl u Torontu.

Sjajno ga je pratio Serž Ibaka sa 21 poenom, 15 je dodao Kajl Lauri uz po šest skokova i asistencija, 14 je postigao Deni Grin, a 11 Fred Vanvlit.

Ključni faktor poraza Seltiksa je očajan doprinos rezervista, svega 23 poena od Morisa, Rozijea, Bejnsa i Smarta.

Najefikasniji je bio Kajri Irving sa 21 poenom uz šest skokova i četiri asistencije, a 16 je dodao Džejson Tejtum uz devet skokova.

Po 14 su ubacili Gordon Hejvord i Al Horford koji je bio na korak od tripl-dabla sa deset skokova i devet asistencija, dok je 13 postigao Džejlen Braun. Milvoki Baksi savladali su Indijana Pejserse 118:101 u drugom meču koji bi trebalo da pokaže odnos snaga u borbi za plej-of na Istoku.

Janis Adetokumbo proširio je svoju već impresivnu dimenziju igre i na reket pa je protiv Pejsersa dominirao sa 26 poena, 15 skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte i blokadom.

Pratio ga je Kris Midlton sa 23 poena, 15 je ubacio Malkom Brogdon uz sedam asistencija, 12 je dodao Erik Bledso, a po deset Toni Snel i Džon Henson uz devet skokova.

Najefikasniji u timu iz Indijane bio je Viktor Oladipo sa 25 poena i pet skokova, 14 je postigao Dag Mekdermot, 13 je ubacio Domantas Sabonis uz 13 skokova, dok je podbacio Bojan Bogdanović koji je postigao samo tri poena promašivši svih sedam šuteva iz igre. Memfis je savladao Atlantu 131:117 uz 30 poena Gereta Templa, 23 je dodao Džeren Džekson uz sedam skokova, a 16 Majk Konli uz 11 asistencija.

Hokse je predvodio Turean Prins sa 28 poena, 20 je postigao Tre Jang uz devet asistencija, dok su po 12 postigli Mejson Plamli i Brembi.

Minesota je pobedila Klivlend 131:123 uz 33 poena i sedam skokova Džimija Batlera, a dobro ga je pratio Endru Vigins sa 22 poena.

S druge strane, Kevin Lav je dominirao u dresu Kavsa sa 25 poena, 19 skokova i sedam asistencija, dok je 22 poenstigao odlični Turčin Džedi Osman. U njujorškom derbiju Netsi su savladali Nikse 107:105 u Bruklinu, košem Karisa Leverta u poslednjoj sekundi, a nakon večeri karijere sa 28 poena.

Niksima nije pomogla sjajna partija Enesa Kantera i Tima Hardaveja Džuniora sa po 29 poena, jer osim Kevina Noksa sa 17 poena nisu imali podršku saigrača.

Šarlot je deklasirao Orlando 120:88 uz 26 poena Kembe Vokera, dok su po 15 dodali Nikola Batum i Majls Bridžis. Za Medžik je 14 ubacio Terens Ros, a 12 Nikola Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: