Karijeva "grmljavina" protiv Oklahome, Bostonu derbi Istoka

Šampion NBA Golden Stejt Voriorsi ostvarili su pobedu na otvaranju sezone u duelu sa Oklahomom, dok je Boston slavio protiv Filadelfije sa 105:87.

Izvor: ZK

Sreda, 17.10.2018.

08:05

Karijeva
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Voriorsi su u potpunosti opravdali epitet favorita u meču sa Oklahomom, slavili su pobedu od 108:100, a sjajnu partiju prikazao je Stef Kari.

On je za 36 minuta postigao 32 poena, uz osam skokova i devet asistencija, dok ništa slabiji po učinku i pored lošeg šuta za tri, nije bio ni Kevin Durent sa 27 poena, osam skokova i šest asistancija.

Oklahoma je na ovo gostovanje stigla bez Rasela Vestbruka, pa su Pol Džordž sa 27 i Denis Šruder sa 21 poenom bili najefikasniji u gostujućem timu. S druge strane, igrač susreta Stef Kari može da bude zadovoljan prvom utakmicom.

"Šta treba da popravimo? Pre svega da budemo koncentrisani u defanzivi, sitnice su u pitanju, zatim da imamo bolji izbor opcija u akciji. To je nešto što nas proganja odavno, tako da moramo biti bolji kada imamo loptu, kako bi naši talenti došli do izražaja. To će postepeno dolaziti kako sezone bude odmicala. Znamo kakav je ulog, odbrana titule je nešto što svi želimo, ali svesni smo da bi se našli na posebnoj listi timova kada bismo uspeli da budemo najbolji treći put zaredom", izjavio je Stef Kari. Takmičenje na Istoku otvoreno je derbi susretom između Boston i Filadelfije. Seltiksi su imali na raspolaganju ceo tim, a najbolji je bio Džejson Tejtum sa 23 poena devet skokova i tri asistancije, dok je Markus koji je ulazio sa klupe postigao dabl-dabl učinak od 16 poena i deset skokova.

Značajno je pomenuti i pet blokada Ala Horforda, što je posebno bitno ako se ima u vidu da Seltiksi nisu bili impresivni na šutu. Meč je rešen u poslednje dve četvrtine kada su se odlepili na 18 poena razliike.

U timu Filadelfije, Džoen Embid je imao učinak od 23 poena i deset skokova, dok je Ben Simons postigao 19 poena uz 15 skokova i osam asistencija.

REZULTATI

Golden Stejt - Oklahoma 108:100
Boston - Filadelfija 105:87

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: