Dončić vodio Dalas do pobede protiv Siksersa

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su Filadelfija Seventisikserse u pripremnom meču NBA lige rezultatom 115:112.

Izvor: LN

Ponedeljak, 08.10.2018.

16:55

Dončić vodio Dalas do pobede protiv Siksersa
Photo by Richard Rodriguez/Getty Images

Dalas se osvetio Filadelfiji za poraz koji su im naneli par dana ranije u meču koji je odigran u kineskom gradu Šendženu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je slovenački reprezentativac Luka Dončić sa 15 poena, pet asistencija i četiri skoka. Poen manje imao je Hoze Huan Barea, dok su Denis Smit Junior i Dvajt Pauvel završili duel sa po deset poena.

Filadelfiju je prevodio nezaustavljivi Džoel Embid sa 29 poena i sedam skokova, 18 je imao Robert Kovington, dok su po deset ubacili Ben Simons i Džej-Džej Redik. Simonsu nije daleko bio ni tripl-dabl, pošto je meč završio i sa devet skokova i šest asistencija. Oklahoma je pobedila Atlantu poprilično ubedljivo rezultatom 113:94, a istakli su se Pol Džordž sa 22 i Denis Šruder sa 20 poena, dok je kod poraženih najefikasniji bio novi centar ekipe Aleks Len sa 18 poena, a dva manje imao je ruki Trej Jang.

Hjuston je protiv San Antonio Sparsa vodio od samog početka pa sve do kraja i slavio 108:93. Džejms Harden nije imao dobro šutersko veče (5/14), ali je ipak završio sa 21 poenom i devet asistencija.

U Sparsima istakao se Demar Derozan sa 22 poena, deset uz sedam skokova imao je Lamakrus Oldridž, a bivši as Partizana Davis Bertans igrao je 14 minuta i za to vreme upisao samo po dva poena i skoka.

Dabl-dabl Karl-Entonija Taunsa od 33 poena i 12 skokova nije bio dovoljan Minesoti da ostane neporažena protiv Milvokija. Bakse je do pobede od 125:97 vodio Janis Adetokumbo sa 21 poenom i deset skokova, 13 je imao Kris Midlton, dok su po 12 dodali Brogdon, Divićenco i Snel.

"Trojka" Portland Trejlblejzersa, koju čine Lilard (23p), Mekolum (12p) i Nurkić (20p, 11sk) nije bila dovoljna da bi se pobedila Juta, koja je trijumfovala rezultatom 123:112. Džezere je predvodio Donovan Mičel sa 21 poenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: