ESPN rangira: Dončić 63. najbolji igrač u NBA

Američki portal ESPN rangirao je najbolje igrače naredne NBA sezone, a Slovenac Luka Dončić zauzeo je 63. mesto.

Izvor: LN

Utorak, 18.09.2018.

15:12

ESPN rangira: Dončić 63. najbolji igrač u NBA
Photo by Ethan Miller/Getty Images

Luka još uvek nije odigrao nijedan meč u najjačoj ligi na svetu, ali je već na radaru svih ekipa i medijskih ličnosti zbog svojih partija u Evropi.

Dončić je izabran na ovogodišnjem draftu od strane Dalas Maveriksa, treniraće ga Rik Karlajl, a u timu će se pridružiti legendarnom Nemcu Dirku Novickom.

Novinari iz SAD su rangirali košarkaše, za sada od 100-51. mesta, a jedan od najvećih talenata evropske košarke ikada je zauzeo solidno 63. mesto, ako se u obzir uzmu sve činjenice.

"On je neverovatno dobar sa loptom, s obzirom an njegovu visinu. Fantastičan ej u pik-en-rolu i njegova vizija na terenu je već sjajna. Nisam mogao da verujem šta gledam od nekog ko ima samo 19, 20 godina...", rekao je ranije Novicki za Dončića.

Koliko u Mavsima veruju u najboljeg igrača Evrope prošle sezone govre i reči njegovo novog trenera Karlajla, koji je poručio navijačima ekipe da ukoliko ne kupe sezonske karte zbog Dončića, to će zažaliti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: