"Dončić je neverovatan, bolji je od mene kada sam imao 19"

Dirk Novicki, legendarni košarkaš Dalasa, pohvalio je Luku Dončića i rekao da mladi Slovenac poseduje neverovatan talenat.

Izvor: PT

Sreda, 12.09.2018.

16:45

Foto: Getty Images

"Dončić je ovde već nekoliko nedelja, svaki dan je u hali i trenira jako. Zaista mi se sviđa ono što vidim. Neverovatan je sa loptom i u pik-en-rol igri. Njegova vizija na terenu je odlična, ne mogu da verujem šta može sa 19/20 godina", rekao je Novicki, a prenosi "105TheFan Radio".

Slovenac je ovog leta otišao u NBA, a na Draftu su ga kao trećeg pika izabrali Dalas Meveriksi.

"Poseduje neverovatan talenat. Kako vidi teren u njegovim godinama je nešto što nisam video 20 godina. Ne želim da ga previše opteretim pritiskom, kroz sve ovo sam prošao u ruki sezoni. Pomoći ćemo mu da se pravilno razvije, da uči i da uživa dok igra", rekao je Dirk i zaključio:

"Da li je bolji od mene kada sam ja imao 19? O, da. Šut mi je bio solidan, ali nikada nisam imao osećaj za dodavanje... savršenost koju on donosi igri".

Luka iza sebe ima sezonu iz snova, pošto je sa Real Madridom osvojio Endesu i Evroligu na fajnal-foru održanom u Beogradu. Sezona u NBA kreće 16. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: