Tejtum: Hteo sam da budem kao Kobi, mrzeo sam Boston

Košarkaš Boston Seltiksa Džejson Tejetum izjavio je kako je njegovu trenutku ekipu nekada mrzeo.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Maddie Meyer/Getty Images
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Tejtum je 2017. godine izabran na draftu od strane Seltiksa i već je u svojoj prvoj sezoni pokazao da se radi o neverovatno talentovanom i perspektivnom košarkašu.

On je takođe dodao i da je jedino što je kao klinac želeo je da bude baš kao bivša zvezda Lejkersa Kobi Brajant.

"Kada sam imao 4,5 godina, kada bi me mama pitala šta želim da budem kad porastem, ja sam odgovarao sa 'kao Kobi'. Ne da budem u NBA, već da budem Kobi. On mi je bio omiljeni košarkaš. Imao sam njegove postere, sve dresove, on je bio moj čovek. Mrzeo sam Boston, ali ga sada volim", rekao je Tejtum.

Brajant je uzvratio poštovanje Tejtumu, pa mu je javno pružio podršku i ponudio se da ga posavetuje, a to se i obestinilo. Kobi i Džejson su imali neke treninge zajedno, kako bi bivši Lejker pomogao budućoj NBA zvezdi.

"Pokušao sam da mu 'uđem' u glavu. Svake godine želim da budem sve bolji i bolji i on mi je rekao šta svake godine treba da radim kako bih napredovao. Pitao sam ga o tome kako je uvek uspevao da ostane najbolji i da napreduje svake godine", dodao je Tejtum.

Tejtum, treći pik sa prošlogodišnjeg drafta, u svojoj prvoj NBA sezoni imao je prosek od 13,9 poena, pet skokova i 1,6 asistencija po meču, da bi u plej-ofu malo "žrtvovao" skokove i asistencije, ali tada beležio čak 18,5 poena po utakmici.

NBA

strana 1 od 23 idi na stranu