"Paklena" postava Denvera kuca na velika vrata

Denver Nagetsi nadolazeća su franšiza u NBA ligi i naredne godine mladi tim iz Kolorada trebalo bi da napravi korak napred i obezbedi plej-of.

Izvor: PT

Nedelja, 12.08.2018.

10:45

Foto: Getty Images

Nagetsi su se osigurali za budućnost, pošto su sa Herisom, Bartonom i Jokićem potpisali višegodišnje ugovore, a nešto slično bi trebalo i sa Džamalom Marijem narednog leta.

Ekipa iz Kolorada ove "ofsezone" uradila je ogroman posao jer se rešila velikih ugovora Vilsona Čendlera, Darela Artura i Keneta Farida, a pritom je uspela da zadrži mlado jezgro.

Naredne takmičarske godine još se ne zna tačno kako će izgledati startna postava Denvera (dilema je samo da li Kreg ili Barton), međutim poznato je da će najviše vremena na terenu provoditi petorka – Mari, Heris, Barton, Milsap, Jokić, uz Ajzeju Tomasa koji će sigurno ulaziti sa klupe.

Prošle godine Barton je uglavnom imao tu rolu šestgo igrača jer je Čendler bio startno nisko krilo, ali kada je gore pomenuta petorka (Mari, Heris, Barton, Milsap, Jokić) bila zajedno na terenu Denver je igrao prelepu košarku.

To govori i podatak da su na 135 poseda, koliko su zajedno delili teren, imali, po naprednoj statistici, ofanzivni rejting (ORTG) 132.6, odnosno defanzivni (DRTG) 94.0.

U poređenju sa Oklahomom i njenom postavom kada je Andre Roberson bio zdrav, razlika je baš velika. Petorka OKC (Vestbruk, Roberson, Džordž, Grent, Adams) bila je jedna od najboljih defanzivnih i na 243 poseda rezultat im je – 104.1 (ORTG) i 95.0 (DRTG).

U primeru Denvera to je dosta mali uzorak poseda, ali ako se po jutru dan poznaju, Nagetsi bi naredne sezone mogli do sjajnog skora pobeda i poraza u nikad jačoj zapadnoj konferenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: