LBJ škola za ugrožene – sve besplatno, poslovi za roditelje...

Lebron Džejms, najbolji košarkaš današnjice, otvorio je školu za ugroženu decu u Akronu sa brojnim besplatnim pogodnostima.

Izvor: LN

Sreda, 01.08.2018.

09:30

LBJ škola za ugrožene – sve besplatno, poslovi za roditelje...
Photo by Jason Miller/Getty Images

Džejms je školu nazvao "I Promise", a nju će besplatno pohađati 240 đaka, sa planom da se proširi na 1.000, koji nemaju finansijskih mogućnosti da se školuju.

Dobro je poznato da je Lebron odrastao u veoma teškom okruženju, da je kao tinejdžer jedno vreme spavao u kolima i da je prošao kroz mnogo teškoba u detinjstvu.

Škola je otvorena u Akronu, njegovom rodnom gradu u državi Ohajo, nedaleko od Klivlenda, franšize za koju je nastupao dugi niz godina i kojoj je doneo najveće uspehe u istoriji.

Škola pod nazivom 'Obećavam' primiće 240 studenata – 120 učenika trećeg razreda (8-9 godina) i 120 učenika četvrtog razreda (9-10 godina). Školska godina trajaće od 30. jula do 17. maja.

Svi mališani koji budu primljeni u ovu ustanovu imaće besplatnu školarinu, uniforme, bicikl s kacigom, prevoz, doručak, ručak i užinu, službe za pronalaženje posla njihovim roditeljima, a svaki učenik koji završi ovu školu imaće besplatnu školarinu na Univerzitetu Akron.

LBJ je dobio mnogo podrške na društvenim mrežama od brojnih fanova, ali i NBA kolega. Posebno je istaknut komentar novinarke FOX, koja je ranije Lebronu poručila da "umukne" i ostavi se težih tema, pre svega politike.

Džejms nije trošio reči kako bi joj odgovorio, već je napravio potez kojim bi političari trebalo da se bave i koji će, prema mišljenju američke javnosti, mnoge posramiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: