Lebron Džejms – veliki igrač, ali još veći čovek

Lebron Džejms, najbolji košarkaš današnjice, pokazao je još jednom koliko je veliki čovek, pošto je u njegovom rodnom Akronu otvorio "I promise" školu.

PTIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Školu će besplatno pohađati 240 đaka koji nemaju finansijskih mogućnosti da se školuju.

Dobro je poznato da je Džejms odrastao u veoma teškom okruženju, da je kao tinejdžer jedno vreme spavao u kolima i da je prošao kroz mnogo stvari u detinjstvu.

Baš zbog toga je sa svojom fondacijom krenuo u izgradnju škole, koju je nazvao 'I promise', odnosno 'Obećavam'. Džejms je ovaj dan nazvao kao najvažniji trenutak u njegovom životu.

Škola će primiti 240 studenata, 120 učenika trećeg razreda (8-9 godina) i 120 učenika četvrtog razreda (9-10 godina). Školska godina trajaće od 30. jula do 17. maja.

"Znam te mališane, bukvalno više nego što oni sami sebe poznaju. Hodao sam istim tim ulicama, vozio iste bicikle koje oni voze... Prošao sam kroz sve, dobre, ali i loše nedaće. Kroz sve što prolaze – dodiri s drogom, nasiljem, oružjem – kao deca, sve znam... Sada sam u poziciji da ima resurse, finansijsku mogućnost, ljude i grad iza sebe, zašto im ne pomoći?", rekao je Džejms.

strana 1 od 28 idi na stranu