Tomas hteo da se vrati u Boston pred dogovor sa Denverom

Plejmejker Denver Nagetsa Ajzea Tomas rekao je u razgovoru za ESPN da je pre nego što se dogovorio sa Denverom još jednom pozvao Boston.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2018.

18:20

Tomas hteo da se vrati u Boston pred dogovor sa Denverom
Getty Images

Umesto da ovog leta potpiše maksimalan ugovor sa Boston Seltiksima, Ajzea Tomas je promenio tri ekipe, vukao povredu kuka.

Sada je na veteranskom minimumu od dva miliona dolara u Denver Nagetsima jer je jedino tim iz Kolorada "zagrizao" za povređenog pleja i poslao ponudu.

Tomas takvo stanje opisuje kratko kao "nepoštovanje" ostalih franšiza prema onome što je do sada uradio.

Međutim, pre nego što se dogovorio sa Nagetsima, obavio je telefonski razgovor i sa Denijem Ejndžom iz Bostona i rekao da nije ljut, iako su ga se olako odrekli za Kajrija Irvinga prošlog leta.

"Rekao sam Ejndžu 'Ako se ukaže prilika, hteo sam da znate da bih voleo da se vratim'. S**nje, vratio bih se, nisam kivan zbog svega", prepričava Tomas.

Dobio je odgovor da moraju prvo da reše pitanje ugovora i pitanje Markusa Smarta kao ograničeno slobodnog agenta pre nego što bilo šta ponude Tomasu.

Za ESPN nije hteo da priča o onome "šta bi bilo kad bi bilo", jer je svestan da prošla sezona ne bi bila propast da je presedo plej-of sa Bostonom. Umesto toga, igrao je kroz povredu i porodičnu tragediju (pogibija sestre) i nije dobio ugovor kakav je zaslužio zalaganjem.

Činjenica da su se Kavsi kockali, ali i da su morali da trejduju nezadovoljnog Kajrija Irvinga negde, sada bi mogla dobro da dođe Denveru.

"Potreban sam i ja njima, potrebni su i oni meni. Moj kuk nije dobar, mogu to da razumem, ali to ne znači da ne mogu da igram na visokom nivou. Zato moram da se izborim i pokažem to ljudima. Hoću to da uradim", kaže Tomas.
Getty Images
Od prvog razgovora sa trenerom Malounom, Tomasu je bilo jasno kakva će biti njegova uloga u ekipi.

"Želim da znaš da je Džamal Marej sada naš startni plejmejker i tako će biti i u budućnosti i ako hoćeš minute startera, to će se ovde teško desiti", rekao je Maloun Tomasu.

Priča da je Malounu kao treneru poverovao i sa njime mu nije bilo potrebno mnogo priče, ali je morao da porazgovara lice u lice sa čovekom koji sklapa ekipu Timom Konelijem. Njemu nije verovao od starta i hteo je da Koneli oseti njegovu strast za igrom.

Omaleni plejmejker i saigrač Jokića, Mareja, Herisa, Milsapa i drugih kaže da se borio i sa predrasudama.

"Borim se sa onim sa čime niko ne mora da se bori. Niko ne može da kaže da vodi istu borbu, naročito posle onoga što sam uradio. Jedina stvar koju sad znaju je 'ooo, on je povredio kuk'. To je sve što imaju o meni. A pre je bilo 'o pa, to je Bred Stivens, to je sistem'. Ma dajte, proverite mi statistiku karijere, ona ne laže", zaključuje Tomas.

U svojoj najboljoj sezoni u karijeri, Tomas je prosečno imao 29 poena po meču i bio jedan od kandidata za MVP nagradu na kraju sezone 2017/2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: