Da li će ga iko nadmašiti – Novicki rekorder NBA

Nemački košarkaš Dirk Novicki ušao je u istoriju NBA lige potpisavši novi ugovor sa Dalas Meveriksima.

Izvor: AK

Ponedeljak, 23.07.2018.

09:05

Da li će ga iko nadmašiti – Novicki rekorder NBA
Novicki 2018. vs Novicki 1999. (Foto: Getty images)

Novicki je dogovorio sa "teladima" saradnju na još jednu sezonu za pet miliona dolara, a ona će mu biti 21. u NBA karijeri.

Tako se Novicki izjednačio sa Kevinom Garnetom, Kevinom Vilisom i Robertom Perišem kao igrač sa najviše odigranih sezona u NBA.

Međutim, Novicki je jedini od ove četvorke koji je celu NBA karijeru proveo u samo jednom timu – Dalasu. Nadmašio je Kobija Brajanta koji je svih 20 sezona nosio dres Los Anđeles Lejkersa.

Novicki je bio deveti pik na NBA draftu 1998. godine od strane Milvoki Baksa koji su ga u trostrukom trejdu u kojem su učestvovali i Finiks Sansi poslali u Teksas.

Nemac je u dresu Mevsa postigao 31.187 poena po čemu je šesti svih vremena u istoriji NBA, a prosek karijere mu je 21,2 poena uz 7,7 skokova i 2,5 asistencija.

Novicki je 2007. bio MVP lige, a 2011. je postao šampion NBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: