Mogu li Srbi da ubede Bjelicu da ostane u NBA ligi?

Nemanja Bjelica ipak bi mogao da ostane u NBA ligi pošto su Vlade Divac i Igor Kokoškov spremni da mu ponude višegodišnje ugovore.

Izvor:

Sreda, 18.07.2018.

21:43

Mogu li Srbi da ubede Bjelicu da ostane u NBA ligi?
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Reprezentativac Srbije je početkom jula završio saradnju sa Minesota Timbervulvsima posle tri godine, ali se samo nekoliko dana kasnije pojavila informacija da će nekadašnji MVP Evrolige naredne sezone igrati u Filadelfija 76ersima za platu od 4.500.000 dolara.

Ipak, kao retko kada, ispostavilo se da saznanja Adrijana Vojnarovskog, svakako najobaveštenijeg i najpouzdanijeg NBA novinara, nisu do kraja bila tačna, odnosno bivšem plejmejkeru Crvene zvezde nije odgovarala činjenica da mu je Fila ponudi samo jednogodišnju saradnju – stavljajući svoju porodicu na vrh liste prioriteta.

Nemanja navodno želi da se vrati u Evropu, gde, realno gledano, samo moskovski CSKA i njegov bivši klub Fenerbahče mogu da sebi da ga priušte, dok bi sve mogli da promene pozivi dvojice sunarodnika.

Najpre je specijalizovani košarkaški portal 'Eurohoops' javio da novi trener Finiks Sansa vidi tridesetogodišnjeg univerzalca kao veoma dobru opciju za tim iz Arizone, da bi nedugo zatim 'YahooSports' preneo da su čelnici Sakramento Kingsa zatražili sastanak sa igračem i njegovim zastupnicima.

I franšiza iz Kalifornije, u kojoj je generalni menadžer Vlade, a njegov pomoćnik još jedan legendarni reprezentativac Predrag Stojaković, takođe se nalazi u fazi procesa renoviranja tima, pa mogućnost da se Beli upari sa Bogdanom Bogdanovićem, i mladim jezgrom ekipe, deluje potpuno logično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: