Gasol spasao život ženi na Mediteranu

Centar Memfis Grizlisa Mark Gasol učestvovao je u akciji spasavanja migranata i sa volonterima neprofitne organizacije je spasao život jednoj Kamerunki.

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2018.

15:20

Gasol spasao život ženi na Mediteranu
Getty images

Volontirajući za neprofitnu organizaciju "Proaktiv open arms", on se našao na brodu u vodama Mediterana.

Brod Astral je pronašao ostatke gumenog čamca koji je navodno potopila libijska obalska straža. Na čamcu su bili žena i dete, ali je posle potapanja samo žena spašena.

"Frustracija, bes i bespomoćnost. Neverovatno je koliko ranjivih ljudi je ostavljeno da umre na moru. Duboko divljenje onima koje zovem svojim saigračima u ovom trenutku", napisao je Gasol uz oznaku organizacije.

On ja objasnio da je jedna od stvari koja ga je podstakla da se bavi humanitarnim radom između ostalog bila i fotografija sirijskog dečaka Ajlana Kurdija koji je nepomičan ležao na turskoj obali 2015. godine.

"Moramo da postavimo primer, da pokažemo ozbiljnost onoga što se dešava. Hoću da budem direktno uključen i spasavam ljude. Rizik koji možete kao igrač da doživite je nebitan. Nema boljeg načina od volontera koji su ovde", rekao je Gasol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: