Bjelica odbio Filadelfiju, vraća se u Evropu!

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica odbio je da potpiše ugovor sa Filadelfija 76ersima i obavestio čelnike tog NBA tima da se vraća u Evropu.

Izvor: LN

Utorak, 17.07.2018.

17:02

Bjelica odbio Filadelfiju, vraća se u Evropu!
Photo by Abbie Parr/Getty Images

Bjelica je protekle tri sezone igrao za Minesota Timbervulvse, koji su ga pustili ovog leta da postane slobodan agent.

Filadelfija mu je ponudila jednogodišnji ugovor vredan 4,5 miliona dolara, ali je on ipak odlučio da napusti NBA.

Čim je ovakva informacija 'procurela' u Evropu, Bjelicu su kontaktirali mnogobrojni evroligaški timovi koji jedva čekaju da dovedu najboljeg igrača Evrolige iz 2015.

Nema mnogo ekipa koje bi mogle da priušte Bjelicu, a cifru koju bi trebalo da zaradi u Filadelfiji tokom jedne sezone, u Evropi bi mogao samo potpisivanjem višegodišnje saradnje.

Nemanja je prve bitne korake u karijeri napravio u Crvenoj zvezdi, a proslavio se u Fenerbahčeu, odakle se zaputio 'preko bare'.

U NBA se nije najbolje snašao, a statistika govori da je prosečno beležio 6,1 poen, 3,8 skokova i 1,3 asistencije po utakmici za tri godine provedene u najelitnijoj košarkaškoj ligi planete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: