ESPN otkrio detalje: Jokićev ugovor 'nije' maksimalan

Podatak da je Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, potpisao je maksimalan petogodišnji ugovor vredan 148.000.000 sa ovom franšizom nije 100 odsto tačan.

PTIzvor: B92
Podeli
Tanjug/ AP Photo/David Zalubowski
Tanjug/ AP Photo/David Zalubowski

* Potpis i pečat – Jokić je bogatiji za 148 miliona $ (FOTO/VIDEO)

Da vas ne zbunimo, Jokić jeste dogovorio produžetak saradnje sa Nagetsima, ali prema saznanjima novinara ESPN Zeka Loua ne radi se o tipičnom 'maks' ugovoru.

Jokić u njemu ima bonuse vredne jedan milion po godini, koje će dobiti ukoliko Denver uđe u plej-of, što znači da zavisi od ekipe. Prosto rečeno Nikoli nije zagarantovan sav novac.

Kako je preneo Lou, Jokić će pola miliona od tog (1.000.000$) iznosa zaraditi ukoliko Nagetsi uđu u plej-of i još pola ako ekipa prođe u drugu rundu postsezone.

Pošto Denver prošle godine nije obezbedio ulazak u plej-of, taj jedan milion neće se računati Denver u 'seleri kep', pa će tako Nikola, najverovatnije, u narednoj takmičarskoj godini zaraditi 24,6 miliona dolara, umesto 25,5 koliko iznosi maksimalan, prenosi Erik Pinkus iz "Basketball Insiders".

Ukoliko franšiza iz Kolorada obezbedi ulazak u postsezonu i pobedi u jednoj rundi u 2019. godini, Jokić će zaraditi jedan dodatan milion iz prve sezone, dok bi se onaj drugi (svake godine ima bonus jedan milion) najverovatnije računao u 'seleri kep' za takmičarsku godinu 2019/2020.

Ovo je sasvim normalna stvar, mnogi igrači imaju razne bonuse u ugovorima, koji su u vezi sa učešćem na 'Ol-star' meču, izborom u najbolje petorke nba...

NBA

strana 1 od 28 idi na stranu