Beli postaje deo 'Procesa' – Nemanja kod Embida i Simonsa!

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica potpisaće jednogodišnji ugovor sa Filadelfija 76ersima, preneo je Adrijan Vojnarovski.

Izvor:

Četvrtak, 05.07.2018.

15:45

Beli postaje deo 'Procesa' – Nemanja kod Embida i Simonsa!
Photo by Abbie Parr/Getty Images

Kako javlju izvori najpouzdanijeg NBA novinara, a prenosi njegov matični ESPN – Beli će sledeće sezone biti saigrač Džoelu Embidu, Benu Simonsu i ostalim mladim, ali i nešto iskusnijim, momcima koji su deo 'Procesa'.

Tridesetogodišnje krilo deo je najbolje lige sveta od sezone 2015, kada je u sklopu trejda sa Vašington Vizardsima stigao u Minesota Timbervulvse, gde je proveo prethodne tri godine.

Vulvsi su u dogovoru sa igračem povukli prvobitnu ponudu kako bi Bjelica postao slobodan agent.

Bjelica je potpisao jednogodišnji ugovor vredan 4,4 miliona dolara. Prošlih godina srpski košarkaš nije dobijao mnogo prostora u redovima Vulvsa, a kada je i dobio maksimalno je opravdao ulogu startera.

Ne očekuje se ni sada da Beli bude u prvoj petorci, pošto je mesto krilnog centra rezervisano za Darija Šarića, a krila za Roberta Kovingtona. Međutim i pored toga sigurno se može očekivati veća minutaža nego u Minesoti.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde i MVP Evrolige zaigrao je prošle sezone u plej-ofu, ali se učešće završilo već u uvodnoj rudni protiv Hjuston Roketsa, dok su 76ersi napokon počeli da naplaćuju sva odricanja u sklopu sada već čuvenog 'Procesa', pre nego što su ih u borbi za finale Istoka eliminisali Boston Seltiksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: