Hezonja u Niksima, Lebron 'doveo' i Mekgija

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja novi je igrač Njujork Niksa, dok se vlasnik NBA prstena Džavejl Mekgi pridružuje Lebronu Džejmsu u Lejkersima.

Izvor: LN

Ponedeljak, 02.07.2018.

15:57

Hezonja u Niksima, Lebron 'doveo' i Mekgija
Photo by Justin K. Aller/Getty Images

Niksi potpisivanjem Hezonje sada imaju čak tri lutrijska igrača sa drafta 2015. godine. Kristaps Porzingis (4. pik), Hezonja (5.) i Mudiej (7.).

Orlando je odbio da produži saradnu sa 23-godišnjim Hrvatom, koji je u Medžiku proveo tri sezone, pa se on kao slobodan agent zaputio u 'Veliku jabuku' i potpisao za njujoršku franšizu na jednu godinu i 6.5M dolara.

Hezonja je minule sezone beležio 9.7 poena, 3.7 skokova i 1.4 asistencije po meču, na ukupno 75 utakmica. On je odabrao Nikse, a usput je pregovarao još i sa Portlandom Memfisom i Sakramentom.

Džavejl Mekgi je sa Golden Stejtom osvojio prsten šampiona, a sada je rešio da to pokuša da uradi sa Los Anđeles Lejkersima, tačnije sa Lebronom Džejmsom.

U 'jezerdžije' je, posle Lebrona, došao i njegov dugogodišnji rival Lens Stivenson, a sada na poziciji centra tu je i Džavejl Mekgi.

Zanimljivo je kako će se odvijati situacija po pitanju centra Lejkersa, s obzirom da su uz Mekgija tu još i ruki Moric Vagner, kao i Ivica Zubac, dok je sudbina Bruka Lopesa još nepoznata. Ako Lopes produži sa njima, to će automatski isključiti Demarkusa Kaznsa iz trke za zlatno-plavi dres.

Sve u svemu, ovo će slabo zanimati navijače Lejkersa, koji ipak čekaju odluku San Antonio Sparsa po pitanju Kavaja Lenarda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: