Silver povećao bogatstvo NBA pa dobio novi ugovor

Komesar američke NBA lige Adam Silver potpisao je novi petogodišnji ugovor.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2018.

11:51

Silver povećao bogatstvo NBA pa dobio novi ugovor
Foto: Getty images

To je nagrada za učinak koji je postigao, a koji uključuje brzi rast vrednosti franšiza i rekordne posete širom najjače košarkaške lige na svetu.

Predsedavajući Upravnog odbora lige, Leri Tanenbaum iz Toronto Reptorsa, objavio je ugovor po kome će Silver ostati komesar do kraja finala lige 2024. Finansijski detalji nisu objavljeni.

Silver (56) vodio je veoma glatke pregovore sa sindikatom NBA košarkaša oko potpisivanja kolektivnog ugovora 2016, kada su plate u ligi drastično porasle zahvaljujući devetogodišnjem ugovoru o televizijskim pravima vrednom 24,1 milijardu dolara koji je on dve godine ranije sklopio s Diznijem i Tarner sportom.

Vrednost franšiza 30 NBA klubova je porasla pet puta, od procenjenih 12 milijardi kada je Silver preuzeo funkciju do sadašnjih 60 milijardi.

Nedavno završena sezona je četvrta uzastopna u kojoj je liga postavila rekord u poseti, pri čemu je utakmice u sezoni 2017-18 posmatralo 22,1 milion navijača.

Ove sezone je pokrenuta prva e-sport liga - NBA 2K liga - za koju se Silver zalagao.

"Sa gledišta NBA, ovo je naša četvrta liga. Naravno, imamo NBA, WNBA (žensku NBA ligu), razvojnu ligu, i sada je ovo četvrta liga u našoj porodici, i upravo tako je tretiramo - kao još jednu profesionalnu ligu", rekao je Silver ranije ove godine.

Silver je u NBA od 1992, a 2005. je postao zamenik tadašnjeg komesara Dejvida Šterna. Kada se Štern 1. februara 2014. povukao posle 30 godina na čelu lige, Silver je pruzeo položaj i postao peti komesar u istoriji NBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: