"Lebrone, tvoja knjiga je već napisana, ne trudi se previše"

Bivši NBA košarkaš i zvezda LA Lejkersa Šakil O'Nil kaže da Lebron Džejms ne bi trebalo da ponovi njegovu grešku i juri četvrti prsten.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 18.06.2018.

11:05

Getty images

Džejms i Klivlend Kavalirsi su ostali bez prstena i 2018. godine nakon što su u finalu "počišćeni" od Golden Stejt Voriorsa sa 4-0 u seriji.

Kavsima nisu pomogla ni vanserijska izdanja najboljeg košarkaša današnjice i jednog od najboljih svih vremena.

Lebron već ima tri prstena i zbog toga proslavljeni centar smatra da ne treba da bude pod pritiskom narednih sezona u poznijim godinama karijere.

"Moj problem pri kraju karijere je bio što sam pokušavao da ućutkam svakoga i bio sam pohlepan za još nekim šampionskim prstenom. Pošto sam uzeo tri prstena svi su pričali da ne mogu da osvojim još neki. Zato sam osvojio i četvrti. Pošto sam to uradio, pričali su da ne mogu da uzmem još jedan. I onda sam šetao iz tima u tim, Fikis, Klivlend, Boston pokušavajući da to uradim", rekao je O'Nil.

Džejms ne mora to da radi jer će svakako biti upisan kao jedan od najvećih igrača svih vremena kada završi karijeru, smatra Šek.

"Neko mi je odavno rekao da je moja knjiga već napisana i pre poslednjih perioda karijere. Možete da dodate nešto, ali knjiga je već tu. Tako je i sa Lebronom. On je već prevazišao mnoge legende, ostavvio je svoj trag i ima tri prstena. Verovatno sad razmišlja 'trebalo bi da osvojim četvrti, pre nego što to uradi Stef Kari'. To mu je možda sad u glavi. Ali da sam ja on, ne bih pokušavao da osvojim četvrti, peti i šesti jer to neće biti bitno. To je tek nešto više o čemu bi moglo da se priča, nešto što se može dodati na stranice knjige. On je legenda, u stalnoj raspravi da li je bolji on ili Džordan, prema tome, tu je gde je", rekao je O'Nil.

O'Nil je zajedno sa Džejmsom igrao u sezoni 2009/2010. u periodu kada su se za prevlast u NBA borili Lejkersi i Boston Seltiksi. Kavsi su tada stigli do polufinala Istoka gde su izgubili od Bostona 4-2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: