Finiks srpska kolonija – Sansi zainteresovani za Belog?

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica ovog leta postaje ograničeno slobodan agent i ne bi trebalo da čudi ako promeni sredinu.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 11.06.2018.

16:45

Finiks srpska kolonija – Sansi zainteresovani za Belog?
Getty images

Prema pisanju Sportanda za Belog najviše interesovanja ima u timu koji i inače gaji "kulturu" evropskih igrača Juta Džez, a u priči su i Finiks Sansi koje je nedavno preuzeo Igor Kokoškov.

Bjelica je tokom regularnog dela sezone imao prosečno 6.8 poena i 4.1 skok uz vrlo pristojne procente van linije 7.25 od 41 posto.

Njegovi Minesota Timbervulvsi do plej-ofa posle više od decenije došli pobedom nad Denver Nagetsim u direktnom duelu za osmo mesto na Zapadu.

Tokom plej-ofa su njegovi procenti šuta za tri porasli na elitnih 51 odsto, a prosečno je imao 4.6 poena u pet utakmica. On je tokom Fajnal fora Evrolige bio u Beogradu zajedno sa mladom zvezdom Džeza Donovanom Mičelom koga je nazvao rukijem godine u NBA.

Istovremeno, Riki Rubio je tada upitao na društvenim mrežama "Saigrači sledeće godine?".

Juta u seleri kepu pred narednu sezonu ima nešto manje prostora nego Finiks. Džezere očekuje i rasplet situacije sa Danteom Eksumom koji postaje RFA kao i Bjelica.

Sansi će imati više prostora za izdašniju finansijsku ponudu, ali će Juta imati pravo da svaku ponudu izjednači ukoliko to bude hteo menadžment "Vukova".

Inače, pored trenera srpskog porekla Igora Kokoškova, Bjelica bi vrlo lako u Finiksu mogao da se nađe sa još jednim čovekom sa ovih prostora ukoliko Sansi draftuju Luku Dončića sa kojim je Kokoškov vrlo dobro upoznat kao selektor Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: