"Durentova najbolja partija se kod Lebrona zove 'običan utorak"

Novinar Foks Sporta Kolin Kauherd rekao je da ono što se za Kevina Durenta zove vanserijska partija u NBA finalu, za Lebrona Džejmsa predstavlja običan dan.

Izvor: B92

Petak, 08.06.2018.

14:00

Getty images

Kauherd je uporedio plej-of brojke Durenta i Džejmsa i rekao da nije pošteno što se nagrada za čitav učinak u plej-ofu daje samo najboljem igraču finalne serije.

Golden Stejt Voriorsi su uspeli da pobede Klivlend Kavalirse u trećoj utakmici finala NBA zahvaljujući fantastičnom izdanju Kevina Durenta koji je sa 43 poena potpuno nadomestio slab učinak Kleja Tompsona i Stefa Karija.

"Gledao sam utakmicu i to je verovatno bila najbolja partija Kevina Durenta koju sam gledao u plej-ofu, najbolja utakmica finala. Lebron Džejms je posle toga rekao 'Slušajte, on je jedan od najboljih igrača na planeti. Njegove predispozicije, dobra kontrola lopte'. Mnogi ga smatraju drugim najboljim igračem na planeti i sada svi pričaju '43 (poena),13 (skokova), 7 (asistencija)'. Znate li kako se to zove kod Lebrona? Utorak. Činjenica da ljudi toliko pričaju o toj utakmici Durenta vam pokazuje razliku između njih dvojice", rekao je Kauherd u svom podkastu "The Herd".

On je podsetio da je Džejms u utakmici zbog koje je pretrpeo silne kritike imao 26 poena, 11 skokova i devet asistencija.

Kauherd je uporedio i međusobne brojke dva igrača u plej-ofu. Džejms je ubacio 725 poena, Durent 588. Krilo Kavalirsa je imao 190 asistencija, naspram 89 Kej Dija, 193 skoka prema 151 Durentovom i 20 ukradenih lopti, dok je zvezda Voriorsa imala 14.

Ipak, ono što se računa su pobede, a tu vode Golden Stejt Voriorsi. Posle tri utakmice finalne serije, "Ratnici" vode sa 3-0 i u noći između petka i subote imaju priliku da "metlom" u finalu obezbede i treću titulu u poslednje četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: