Pre šest godina stalo mu je srce, a danas se bori za NBA prsten

Pre nešto više od šest godina Džef Grin je imao operaciju na otvorenom srcu, koja mu je pratkično spasila život, a sada se nalazi u velikom finalu NBA.

Izvor: LN

Četvrtak, 31.05.2018.

14:33

Pre šest godina stalo mu je srce, a danas se bori za NBA prsten
Photo by Jason Miller/Getty Images

Grinu je još 2007. godine, na rutinskom pregledu, postavljena dijagnoza aneurizme korena aorte, iako nije imao nikakve očigledne simptome.

Da nije bilo tog rutinskog pregleda, kojem je morao da se podlegne jer je potpisao novi ugovor sa Bostonom, pitanje je da li bi ovaj problem ikada bio otkriven i da li bi Grin sada bio tu gde jeste.

"Kada prođete kroz ovako nešto onda više cenite život i sve što ide sa njim. Nekada dođete do faze da uzimate stvari zdravo za gotovo, ali kada vam je život ovako ugrožen, onda krenete sve da cenite više. Blažen sam što sam još uvek živ. Mogao sam da umirem, da budem iskren. Zahvalan sam doktorima Bostona što su otkrili tu aneurizmu", rekao je Grin za "Orlando Sentinel".

Grin pred operaciju nije znao da li će uopšte preživeti, a kamoli moći da igra ponovo košarku, a tokom operacije srce mu je bilo zaustavljeno na više od sat vremena kako bi doktori mogli da operišu.

Džef je uspeo da se oporavi, a sada će doživeti san većine košarkaša koji uđu u američku ligu – sa svojim Klivlend Kavalirsima igraće finale NBA protiv Golden Stejt Voriorsa. "Malo je falilo da izgubim sve, a sada sedim pred vama i pričam o NBA finalu na kom ću igrati. Poprilično sam blažen što mogu da kročim na košarkaški teren. Svakog dana dajem sve od sebe, bilo to dobro ili loše. Šta god da bude, živim sa tim, ali u svemu uživam, u svakom mogućem trenutku. Ništa ne uzima zdravo za gotovo. Ništa", jasan je Džef Grin.

Kada su Kavsi bili bez Kevina Lava, u sedmom meču finala Istoka protiv Bostona, od Grina se očekivalo da nadomesti njegov učinak, a to je i uradio. Za 42 minuta na parketu postigao je 19 poena (7/14 iz igre) i, uz Lebrona Džejmsa, bio najzaslužniji za pobedu svoje ekipe.

"To je neverovatno. Pazite, na kraju dana, sve što on uradi na košarkaškom terenu je samo bonus. Imao je operaciju na otvorenom srcu pre par godina, ova igra mu je gotovo pa oduzeta iz života i rekli su mu da postoji mogućnost da nikada više ne bude smeo da se bavi košarkom", rekao je Lebron Džejms posle meča sa Bostonom.

Grin ima 31 godinu, a u NBA je od 2007. i za sada se ne pominje da bi mogao da prekine da igra košarku, tako da su problemi sa srcem u potpunosti iza njega.

"Činjenica da svaki dan dolazi na posao i radi sve što radi na terenu, ma meni nije bitno da li će pogoditi koš ili ne. Kada doprinese timu kao sada, to je samo bonus u njegovom životu", dodao je Lebron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: