Suret preostalih Supersoniksa – Durent protiv Grina

Jedina dva aktivna NBA igrača nekadašnje franšize Sijetl Supersoniksa sastaće se u velikom Finalu NBA, a u pitanju su Kevin Durent i Džef Grin.

Izvor: LN

Sreda, 30.05.2018.

20:06

Suret preostalih Supersoniksa – Durent protiv Grina
Photo by Doug Pensinger/Getty Images

Njih dvojica su jedini 'preživeli' koji su nastupali za tim koji se preselio u Oklahomu, s obzirom da je centar Tandera Nik Kolison nedavno objavio završetak karijere.

Durent trenutno, drugu sezonu zaredom, nastupa za Voriorse, dok je Džefu Grinu ovo prva godina u Kavsima.

Kej Di i Grin će se možda sastati prvi put finalu NBA, ali ovo neće biti prvi put da će ekipe iz Ohaja i Ouklanda uraditi isto, s obzirom da će ovo biti četvrto sukcesivno finale tih timova.

Durenta su Supersoniksi draftovali i za njih je odigrao samo jednu sezonu u kojoj je prosečno beležio 20.3 poena, 4.4 skoka i 2.4 asistencije.

Grin je imao istu sudbinu kao i krilo Voriorsa, a on je u toj sezoni Sijetla imao 10.5 poena i 4.7 skokova.

NBA fanovi iz Sijetla moraće bar još neko vreme da sačekaju na svoju novu ekipi, ali neće dugo morati da se strpe da bi gledali Durenta u istom gradu, s obzirom da će Sakramento i Golden Stejt tamo odigrati pripremni meč 6. oktobra.

Zanimljiv je podatak da je jedini, izuzev Durenta i Grina, preostali aktivni igrač iz poslednje generacije Supersoniksa francuski košarkaš Mikael Želabal, koji nastupa za Elan Šalon u svojoj rodnoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: