Kralj

Po ko zna koji put, Lebron Džejms pokazao nam je još jednom prethodne noći zašto je bez ikakve sumnje najbolji košarkaš na svetu.

Izvor:

Ponedeljak, 28.05.2018.

09:05

Kralj
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

'Kralj' je u odlučujućoj, sedmoj utakmici finala Istoka odigrao još jedan neverovatan meč i doneo pobedu Klivlend Kavalirsima u Bostonu protiv Seltiksa (87:79).

Tridesettrogodišnji momak iz Akrona na terenu je proveo svih 48 minuta i za to vreme bio najbolji u vodeće tri statističke kategorije, u oba tima – 35 poena (9/16 za dva, 3/8 za tri), 15 skokova, devet asistencija.

Kavsi, aktuelni vicešampioni najjače lige sveta, će tako igrati svoje četvrto veliko finale i pokušati da osvoje drugu titulu u istoriji, dok će se Lebron boriti za prsten po osmi put uzastopno! Znam da ću dobiti mnogo naslovnica u medijima... Ali, pobedili, izgubili ili igrali nerešeno, šta god bio slučaj – ovo je timska igra. To sam shvatio još kada sam prvi put zaigrao organizovanu košarku, sa nepunih devet godina. A, sada imate gomilu onih koji sumnjaju, ljude koji nikada nisu ušli u Arenu, koji nikada nisu igrali košarku, koji nikada nisu obukli dres i šorc, koji se nikada nijednim sportom nisu bavili na ozbiljnom nivou, i takvi žele da 'ubiju' moje saigrače!?", rekao je emotivni Lebron, koji će imati priliku da osvoji četvrtu titulu, u svom ukupno devetom finalu.

"To nije fer prema njima, ali ću ja uvek ostati veran košarci jer je ona uvek bila verna meni. Uostalom, to je i razlog zašto idemo u novo finale, zbog mojih saigrača".

Tim iz Ohaja će rivala u velikom finalu NBA lige saznati naredne noći kada je, od 03.00 u Teksasu, na programu takođe sedma utakmica između domaćih Hjuston Roketsa i aktuelnih šampiona Golden Stejt Voriorsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: