Šampion u nokdaunu – Hjuston na korak do finala!

Košarkaši Hjustona poveli su sa 3-2 u finalu Zapada, pošto su u petom meču savladali Golden Stejt rezultatom 98:94.

Izvor: PT

Petak, 25.05.2018.

08:05

Šampion u nokdaunu – Hjuston na korak do finala!
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Izabranici Majka D'Antonija nalaze se tako na korak od velikog finala i eliminacije aktuelnog šampiona NBA ligi.

Roketsi su odlično krenuli meč i već posle nekoliko minuta imali su dvocifrenu prednost, međutim koševima Durenta i Livingstona GSW uspeo je da smanji na -6 pred kraj deonice (23:17).

Tokom druge deonice "Rakete" nisu ispuštale prednost, iako svoje veče nisu imali ni Džejms Harden, ni Kris Pol. Na poluvreme otišlo se nerešenim rezultatom 45:45.

Tokom treće četvrtine ekipe su se smenjivale u prednosti i zahvaljujući koševima Stefa Karija, a potom i Kevina Durenta Voriorsi su sa minimalnom prednošću ušli u poslednjih 12 minuta igre (72:71).

U poslednjoj deonici kao "meč viner" pokazao se Erik Gordon, koji je pored Hardena i Pola vukao tim i na kraju sa nekoliko koševa prelomio meč. Golden Stejt imao je priliku za pobedu, pošto su na sedam sekundi do kraja imali loptu i dva poena zaostatka (96:94). Lopta je išla u ruke Stefa Karija, on je ubrzo bacio pâs ka Grinu koji se okliznuo nakon čega je Gordon uzeo loptu, a potom bio i fauliran. Najbolji šesti igrač lige realizovao je dva bacanja i tako postavio konačan rezultat 98:94.

Hjuston može da brine povreda Krisa Pola u završnici meča, kada je nezgodno doskočio i povredio zadnju ložu desne noge. Ipak, prema najnovijim informacijama CP3 trebalo bi da bude spreman za šestu utakmicu u Ouklendu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Gordon sa 24 poena (6/15, 3/10 trojke, 9/10 bacanja), Pol je ubacio 20 (6/19), dok je Harden ostvario učinak od 19 poena (5/21 iz igre, 0/11 trojke) četiri asistencije i tri skoka. Odličan doprinos dao je i Klint Kapela (12p i 14sk).

Bolji od ostalih u redovima šampiona bio je Kevin Durent sa 29 poena, Tompson je ubacio 23, Kari 22, a Grin je imao 12 poena i 15 skokova.

Naredni meč na programu je noći između subote i nedelje u tri sata iza ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: