Harden i Pol vratili brejk – Roketsi izjednačili protiv Voriorsa!

Hjuston Roketsi savladali su u gostima Golden Stejt Voriorse i izjednačili na 2:2 u finalu Zapadne konferencije – 95:92.

Izvor:

Sreda, 23.05.2018.

08:15

Harden i Pol vratili brejk – Roketsi izjednačili protiv Voriorsa!
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Najzaslužniji za vraćanje brejka, odnosno povratak prednosti domaćeg terena bili su Džejms Harden sa 30 i Kris Pol sa 27 poena.

Peti duel na programu je u noći između četvrtka i petka od 03.00 u Teksasu.

Meč u Orakl areni počeo je idealno po domaćine, koji su uvodnom serijom stigli do prednosti od 12:0, ali je onda usledio samo jedan u nizu preokreta, pa su Teksašani predvođeni 'Bradom' dobili drugu četvrtinu 34:18 i stigli do preokreta na poluvremenu (53:46).

Nastavila se igra na momente i serije, a treći kvartal u potpunosti je obeležio Stefen Kari – ubacivši isto poena koliko i kompletan tim Hjustona (17) i Voriorsi ponovo stižu do dvocifrene prednosti (70:80).

Međutim, ekipa Stiva Kera nije uspevala gotovo ništa da pogodi u odlučujućih 12 minuta košarke, loše je gradila sopstveni reket i gubila veliki broj lopti, da bi sve bilo gotovo posle trojke Erika Gordona na nešto manje od dva i po minuta do kraja, posle čega Golden Stejt nije uspeo da upiše niti jedan poen iz igre. Harden je pored 30 poena (8/14 za dva, 3/12 za tri) imao i po četiri skoka i asistencije, odnosno tri ukradene i dve blokade, dok je CP3 (5/11 za dva, 5/9 za tri) zabeležio četiri uspešna dodavanja i dva skoka.

Gordon je dao svoj doprinos sa 14 poena, Klint Kapela upisao je osam i 13 uhvaćenih lopti, dok je ponovo jedan od ključnih faktora bila partija Pi-Džeja Takera sa četiri poena i čak 16 skokova.

Istakao se još Trevor Ariza sa devet poena.

Kod domaćina najefikasniji je bio Kari sa 28 poena (4/13 za dva, 6/13 za tri) i šest skokova, dok je Kevin Durent imao poen manje i 12 skokova, ali i veoma loš procenat šuta iz igre – (8/19 za dva, 1/5 za tri).

Drejmondu Grinu nedostajale su dve asistencije za tripl-dabl, pored 11 poena i 13 uhvaćenih lopti, a dvoicfren učinak imao je još Klej Tompson sa 10 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: