Bertans poručio Amerima: Nijedan koledž igrač nije kao Dončić

Bivše krilo Partizana, sada uzdanica San Antonio Sparsa Davis Bertans poručio je Amerikancima da ne potcenjuju kvalitet Evrolige.

Izvor: AK

Utorak, 22.05.2018.

09:55

Bertans poručio Amerima: Nijedan koledž igrač nije kao Dončić
Foto: Getty images

Proteklih dana jedna od glavnih tema u SAD je da li je Luka Dončić dovoljno kvalitetan da bude izabran među prvim draft pikovima.

Već mesecima se spekuliše da bi mladi Slovenac mogao da bude među prva tri pika, a retko ko očekuje da bude ispod petog.

"Zašto ljudi u SAD misle da je Evroliga mekana? Mislim da nijedan koledž igrač nije sposoban za ono što je Luka Dončić uradio ove sezone u Španiji i Evroligi, sigurno ne sa 19 godina", poručio je Bertans.

Dončić je u poslednjih devet meseci osvojio dve titule prvaka Evrope, klupsku i reprezentativnu, izabran je u idealnu petorku Evrobasketa i Evrolige, te proglašen za najboljeg mladog igrača Evrope, a osvojio je i dva MVP priznanja, za igrača sezone u EL i najboljeg pojedinca Fajnal-fora EL u Beogradu proteklog vikenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: