Kokoškov može da bira – prvi pik ili trejd za zvezdu

Generalni menadžer Finiks Sansa Rajan Mekdona izjavio je da oni neće odmah odbaciti mogućnost trejdovanja prvog pika na draftu.

Izvor: LN

Subota, 19.05.2018.

08:44

Kokoškov može da bira – prvi pik ili trejd za zvezdu
Photo by Gene Sweeney Jr./Getty Images

Sansi su sezonu završili sa najgorim skorom u ligi, pa su tako imali i najveće šanse da dobiju prvog pika, što se obestinilo.

Odmah posle dolaska srpskog stručnjaka Igora Kokoškova na čelo ekipe iz Arizone krenule su spekulacije da je to znači da će Sansi draftovati Luku Dončića, koga je Kokoškov trenirao u slovenačkoj reprezentaciji.

"Gledamo i na tu opciju, razmislićemo. Naravno, više ćemo biti informisani kada se približi draft nego što smo danas, kada odradimo treninge i intervjue sa svima, ali ta vrata ostaju otvorena", rekao je GM Sansa Rajan Mekdona.

Gotovo je sigurno da će Finiks, ako zadrže pik, draftovati ili Dončića ili Deandrea Ejtona sa koledža Arizona, mada to se očekuje i od bilo koje druge ekipe.

Činjenica da Sansi sigurno razmatraju potencijalno biranje mladog Slovenca je da su polufinale Fajnal-fora Evrolige gledali vlasnik Robert Saver i potpredsednik košarkaških operacija Džejms Džouns.

"Mislim da, ako pogledate malo sve ekipe, što se tiče veterana, verovatno postoji par igrača zbog kojih bi smo razmislili da trejdujemo ovaj pik, tako da ćemo imati mnogo posla u narednom periodu", rekao je Mekdona.

Sansi stvarno imaju mnogo posla, jer ovo može da im bude prekretnica u franšizi, koja je već duže vreme na gubitničkoj strani NBA.

Pravi mladi igrač, uparen sa Devinom Bukerom i Džošom Džeksonom, mogao bi da promeni ispiše nove stranice istorije tima iz Arizone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: