Tauns i Timbervulvsi u svađi – otvara se prostor za Bjelicu?

Karl-Entoni Tauns i Minesota Timbervulvs nisu u dobrim odnosima, a u medijima se spekuliše o potencijalnom trejdu, što može otvoriti prostora Nemanji Bjelici.

Izvor: LN

Subota, 19.05.2018.

08:26

Tauns i Timbervulvsi u svađi – otvara se prostor za Bjelicu?
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

"Vukovi" su minule sezone izborili plasman u plej-of prvi put posle 2004, ali su poraženi u prvoj rundi od Hjustona (4-1).

U emisiji "The Lowe Post" novinari ESPN Zek Lo i Brajn Vindhorst pričali su o potencijalnim trejdovima ovog leta, a dotakli su se i centra Minesote koji sa organizacijom ima lične probleme.

Ako želimo da dodamo ulje na vatru, setimo se situacije sa početka 2018. kada je Endru Vigins navodno suptilno izrazio nezadovoljstvo jer je postao treća opcija ekipe, iza Taunsa i Džimija Batlera.

Doduše, to nezadovoljstvo nije opravdano s obzirom da Vigins ima indeks korišćenja (koliko akcija ide preko igrača dok je na parketu) od 23.4%, više nego Taunsovih 22.9%. Batler predvodi ekipu u toj kategoriji sa 24.9%, tako da možda baš Karl-Entoni želi da bude više u centru pažnje.

Tauns ima još dve godine svog ruki ugovora (prvo ~7 miliona, onda ~10 milona dolara), kada postaje ograničeno slobodan agent, a ako uzmemo u obzir tako malu platu i kvalitet koji pruža sigurno je da je cela liga potencijalno zainteresovana za njegove usluge.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica ima još jednu godinu ugovora sa Vulvsima, ali veliko je pitanje da li će doći do nastavka saradnje između dveju strana, s obzirom da Bjelica dugo vremena šansu dobija "na kašičicu". Međutim, možda bi eventualni trejd Taunsa podigao minute srpskom reprezentativcu, iako ne igraju istu poziciji, ali i otvorio više prostora u "selari kepu" za Srbina, ako bi Tom Tibodo želeo da ga zadrži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: