Fizdejl: Želim da se povežem sa Porzingisom

Novi trener Njujork Niksa Dejvid Fizdejl rekao da mu je jedan od primarnih planova da razume i da se poveže sa prvom zvezdom ekipe Kristapsom Porzingisom.

Izvor: LN

Petak, 18.05.2018.

19:34

Fizdejl: Želim da se povežem sa Porzingisom
Photo by Frederick Breedon/Getty Images

Fizdejl je nedavno postao trener Niksa, nakon što su Njujorčani otpustili Džefa Hornaseka, i posle puno intervjua zaposlili američkog stručnjaka.

"Želim da on vidi da je nešto drugačije. Želim da se, kada se vrati iz povrede, oseća kao da se nešto promenilo, da se vraća u ekipu sa pobedničkim mentalitetom", rekao je Fizdejl.

Fizdejl je početkom sezone 2017/18 usled loših rezultata svoje ekipe dobio otkaz u Memfis Grizlisima, a posle toga je u javnost procurela informacija da je bio u jako lošim odnosima sa prvom zvezedom Grizlisa Markom Gasolom.

"Najbitniji cilj ovog leta mi je da se povežem sa njim i da vidim šta on želi. Da vidim njegova iskustva, šta voli, a šta ne, šta bi želeo da vidi, koji su mu ciljevi. Hoću da znam da li misli da će biti MVP jednoga dana, možda defanzivni igrač godine? Sve to želim da saznam od njega i da njemu predstavim moju viziju svega toga", rekao je Fizdejl.

Pristup Porzingisu od strane novog trenera Niksa bi mogao da bude ključan u razvijanju Letonca, koji do sada nije imao dobar odnos sa upravom tima.

Bivši strateg Memfisa osvrnuo se na odluku koju će centar Enes Kanter morati da donese povodom svog ostanka u ekipi.

"Što se mene tiče on je naš igrač, sve dok me neko ne obavesti o drugačijem stanju. Možda me je zavarao, ali izgledao mi je uzbuđenim povodom novog starta u Niksima. On je odličan igrač i dobro će se uklopiti u ono na šta ciljamo", jasan je trener koji je poznat po izjavi "Take that for data".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: