"Kako bismo igrali 90-ih? Ne znam, ja sam rođen 1985"

Košarkaši Hjuston Roketsa Džejms Harden i Kris Pol nisu bili radi da odgovore na pitanje kako bi se snašli u NBA pre dvadesetak godina.

Izvor: MLJ

Utorak, 15.05.2018.

16:28

Getty images

Dve ere u NBA se često porede, a mnogim modernim ekipama se nipodaštava uspeh uz konstataciju "sad je lakše, liga je mekana".

Trener Voriorsa Stiv Ker je rekao da verovatno ne bi uspeo u današnjoj ligi jer su obe ove ekipe izvanredne.

Na pitanje novinara, kako bi se oni snašli u NBA devedesetih godina Džejms Harden nije ni hteo da odgovori, a Kris Pol se našalio.

"Devedesetih? Ja sam rođen 1985, ne znam baš. Ti si Džejmse rođen 1990?", a Harden mu je rekao "Iskuliraj, ja sam 1989. godište. Ne mogu da odgovorim na to pitanje", rekao je "Brada" na konferenciji za medije posle prve utakmice.

Oni su potom objasnili da je vrlo teško kontrolisati napad Voriorsa, ali da u svakom trenutku moraju da budu svesni ko je na terenu i da teraju "Ratnike" na teške šuteve dobrim rotacijama u odbrani.

Voriorsi Stiva Kera su poslednjih godina dominantna sila u NBA, a i kao igrač je bio deo jedne takve franšize igrajući uz Majkla Džordana u Čikagu.

Hjuston je regularni deo sezone završio sa 65 pobeda i 17 poraza i bili su ubedljivo prvi na Zapadu, dok su Voriorsi bili drugi sa 58 pobeda. "Ratnici" su sada napravili "brejk" i pobedili "Rakete" u gostima u prvom meču finala Zapada sa 119:106.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: