Durent pokorio Teksas – brejk Voriorsa protiv Roketsa!

Golden Stejt Voriorsi savladali su Roketse u Hjustonu u prvom meču finala Zapadne konferencije – 119:106.

Izvor:

Utorak, 15.05.2018.

08:13

Durent pokorio Teksas – brejk Voriorsa protiv Roketsa!
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Aktuelne šampione sveta do brejka je predvodio fenomenalni Kevin Durent sa 37 poena, a odličan meč odigrao je i Klej Tompson ubacivši 28.

S druge strane, domaćima nije pomogla ni spektakularna partija Džejmsa Hardena sa 41 poenom i sedam asistencija, pa će tim sa najboljim učinkom u regularom delu sezone morati da traži šansu u Orakl Areni ukoliko želi u veliko finale.

Domaći su bolje otvorili duel u Tojota centru, ali su gosti brzo uzvratili upravo preko Durenta i uspeli da održe rezultatski priključak. Voriorsi potom dolaze do preokreta i prvog osetnijeg vođstva, da bi ovoga puta Roketsi odgovorili na sličan način za potpuni egal na poluvremenu.

Ipak, GSW je zaigrao daleko angažovanije u fazi odbrane, Durent i Tompson nastavili su da pogađaju u serijama što je ekipi Stiva Kera donelo prvu dvocifrenu prednost. 'Brada' i ovoga puta vraća svoj tim na minimalni zaostatak, ali onda sledi serija Voriorsa od 9:0 posle koje nije bilo povratka. KD je pored 37 poena (11/21 za dva, 3/6 za tri), za 40 minuta na parketu, imao i tri skoka, asistenciju i blokadu, dok je Tompson (3/3 za dva, 6/15 za tri) upisao skok više i po dve asistencije i krađe.

Stefen Kari meč je završio sa 18 poena, osam asistencija i šest uhvaćenih lopti, dvocifren je bio i Andre Igudala sa 11 poena, dok je Drejmond Grin bio na svom nivou sa po devet asistencija i skokova, odnosno pet poena, dve ukradene i dve 'banane'.

U poraženom sastavu, podrška Hardenu (9/15 za dva, 5/9 za tri), koji je imao i sedam asistencija i četiri skoka, bio je samo Kris Pol sa 23 poena (6/10 za dva, 2/7 za tri) i 11 skokova, ali i samo tri uspešna proigravanja.

Na potrebnom nivou bio je samo još Erik Gordon sa 15 poena i pet skokova, Klint Kapela imao je 12 i uhvaćenu loptu više, dok je Trevor Ariza dodao osam poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

180 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: