Kako bi Brajant zaustavio Džejmsa?

Kobi Brajant objasnio je kako bi on pokušao da zaustavi Lebrona Džejmsa u ovogodišnjem NBA plej-ofu.

Izvor: AK

Utorak, 08.05.2018.

09:45

Kako bi Brajant zaustavio Džejmsa?
Foto: Getty images

Uprkos ogromnim problemima i oscilacijama tokom regularnog dela sezone, Klivlend Kavalirsi su se četvrtu godinu u nizu plasirali u finale Istoka NBA plej-ofa.

Najzaslužniji za to je svakako Lebron Džejms koji beleži prosečno 34,3 poena uz 9,4 skokova, 9 asistencijam 1,5 ukradenih lopti i 1 blokadu po meču u odigravanju.

Pročitajte još Lebron "počistio" Toronto za finale, Fila smanjila na 3-1

"On je sposoban da kontroliše ritam meča. Utakmica, posebno plej-of meč, izgrađena je na promenama momentuma, a ono što je on sposoban da radi u plej-ofu je da kontroliše taj momentum. Kada neki tim uđe u veliku seriju on je sposoban da promeni taj momentum. To je vrlo teško raditi, a on dominira ove sezone", kaže Brajant.

Džejms je posebno impresivan bio u polufinalnoj seriji sa Toronto Reptorsima, najboljem timu regularnog dela sezone je prosečno ubacivao 34 poena uz 11,3 asistencija i 8,3 skokova do drugo uzastopnog "čišćenja" na 7. maj.

"Kao prvo, morate ga sprečiti da ide u levo, svaki veliki šut koji uzme dolazi sa leve strane. Izuzetan je kada krene u levu stranu, podigne se i šutira. To je prva stvar koju bih ja uradio, poremetio mu mogućnost da ide u levo. Neverovatno, svi ti šutevi dolazi ili pravo iz ramena sa posta ili iz driblinga levom rukom. Ja bih prvo to gledao da ga čuvam u ovom plej-ofu, terao bih ga da radi nešto drugo osim da ide na levu stranu", objasnio je petostruki NBA šampion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: