Lebron "počistio" Toronto za finale, Fila smanjila na 3-1

Košarkaši Klivlend Kavalirsa plasirali su se u finale Istoka plej-ofa NBA lige četvrtu uzastopnu godinu.

Izvor: B92

Utorak, 08.05.2018.

08:19

Lebron
Foto: Getty images

Kavsi su drugu sezonu u nizu "počistili" Toronto Reptorse sa 4-0 u seriji, deklasiravši najbolji tim regularnog dela sezone u konferenciji sa 128:93 u četvrtom meču.

Kao i tokom cele serije nezaustavljiv je bio Lebron Džejms sa 29 poena (12/19 iz igre), 11 asistencija i osam skokova.

Najbolje ga je pratio Kevin Lav sa 23 poena uz šest uhvaćenih lopti, 16 poena dodao je Kajl Korver, 15 Džej-Ar Smit, a 12 Džordž Hil.

Najefikasniji u timu Reptorsa bio je Jonas Valančunas sa 18 poena, po 13 su postigli Demar Derozan i Si Džej Majls, dok je 12 ubacio Serž Ibaka.

Potpuno je podbacio Kajl Lauri sa samo pet poena, uz deset asistencija. Kavalirsi će imati dovoljno vremena da se odmore jer su Filadelfija 76ersi pobedili Boston Seltikse 103:92 i smanjili u drugoj polufinalnoj seriji Istoka na 3-1.

Još jedno "čišćenje" u konferenciji sprečio je pre svih Ti Džej Mekonel sa 19 poena, sedam skokova i pet asistencija, pogodivši verovatno ključnu trojku na meču.

Isto poenterski učinak imao je i Ben Simons koji je dodao i 13 skokova uz pet asistencija.

Najefikasniji je bio Dario Šarić sa 25 poena uz osam uhvaćenih lopti i četiri proigvaranja, dok je Džoel Embid ubacio 15 poena uz 13 skokova.

Seltikse je predvodio Džejson Tejtum sa 20 poena, 17 je ubacio Markus Moris, 14 je dodao Markus Smart, 11 je postigao Teri Rozije uz osam skokova, dok je Al Horford jedini stigao do dabl-dabla sa po deset poena i uhvaćenih lopti.

Nikad u istoriji NBA plej-ofa neki tim na Istoku nije uspeo da prođe u finale posle 0-3 u polufinalu. Peti meč serije na programu je u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: