"Brada" promašivao, Pol pravio razliku, Rakete na korak od finala

Košarkaši Hjuston Roketsa pobedili su Jutu Džez sa 100:87 i poveli su 3-1 u seriji polufinala Zapada. Narednu utakmicu igraju u Hjustonu.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 07.05.2018.

08:20

Getty images

Trojka, polaganje ili u slučaju Klinta Kapele - zakucavanje, to su ukratko najčešći šutevi na koje su se odlučivali Hjuston Roketsi ove sezone i oni su im doneli najviše uspeha.

Ipak, još iz perioda u Nju Orleansu i Los Anđelesu poznato je da Kris Pol može gotovo po volji da pogađa i sa poludistance i u četvrtoj utakmici su ovi šutevi bili važni.

Juta je s druge strane promašivala na obruču, ali zasluge za to idu i spomenutom Kapeli koji je imao čak šest blokada.

Roketsi su od starta pokazali da žele seriju da privedu kraju i da je druga utakmica u kojoj su izgubili kod kuće bila samo izuzetak. Vodili su 15 poena već u drugoj četvrtini, ali je Donovan Mičel uspevao da održi priključak za Jutu.

Teksašani su ipak na poluvreme otišli sa +10 (58:48), a kada je Juta posle Rikija Rubija videla kako se povređuje i Dante Eksum, nade da se zaustave Harden i Pol nije bilo mnogo.

Mičel je uspeo da u poslednjoj četvrtini približi Jutu na 85:80 serijom 10:2, ali je to bilo sve što su Džezeri uspeli da urade.

Odbrani Jute ne pomaže ni to što Rudi Gober ne može da prati bekove Hjustona, pa se retko odlučuje da izađe van reketa. Igračima Hjustona je tako ostavljano mnogo otvorenih šuteva tokom čitave serije i momci poput Pi Džej Takera su to i koristili.

Kada bi Gober i izašao da čuva beka u piku, Kapela je uglavnom kupio ofanzivne skokove i teško je očekivati da Džezeri posle dve izgubljene utakmice na svom parketu u Solt Lejk Sitiju mogu da preokrenu u seriji.

Najefikasnij je u Hjustonu bio Kris Pol sa 27 poena, Džejms Harden je ubacio 24 uz loš šut iz igre (8/22). Klint Kapela je ubacio 12 poena, ali je imao 15 skokova i šest rampi.

Na drugoj strani je efikasniji od ostalih bio Mičel sa 25 koševa, s tim što se i on ispromašivao (8/24). Imao je i devet skokova. Rudi Gober je imao 11 poena i deset skokova, a Džo Ingls 15 poena i oasm uhvaćenih lopti.

Naredna utakmica dve ekipe se igra za dva dana u Teksasu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: