Tripl-dabl Oladipa za sedmi meč, sjajni Mičel izbacio Tander!

Indijana Pejsersi deklasirali su Klivlend Kavalirse i izborili sedmi meč prve runde plej-ofa na Istoku – 121:87.

Izvor:

Subota, 28.04.2018.

08:15

Tripl-dabl Oladipa za sedmi meč, sjajni Mičel izbacio Tander!
Tanjug/AP Photo/Darron Cummings/Rick Bowmer

Blistao je Viktor Oladipo sa svojim prvim tripl-dablom u doigravanju – 28 poena, 13 skokova, 10 asistencija, pa će odluka pasti u noći između nedelje i ponedeljka u Ohaju.

S druge strane, Juta Džez i Toronto Reptorsi završili su posao protiv Oklahoma Siti Tandera, odnosno Vašington Vizardsa.

Džezeri su slavili u šestom meču za konačnih 4-2 u seriji i prolazak u polufinale Zapada 96:91, a još jednu neverovatnu partiju pružio je ruki Donovan Mičel – 38 poena, četiri skokva i dve asistencije.

Istovremeno, Kanađani su brejkom u prestonici 102:92 identičnim rezultatom stigli do borbe za finale Istoka, uz 24 poena i po šest proigravanja i uhvaćenih lopti Kajla Laurija.

Džezere već u ponedeljak noć očekuje start serije protiv Hjuston Roketsa, dok Reptorsi čekaju boljeg iz majstorice Kavsa i Pejsersa. Pejsersi nisu želeli ništa da prepuste slučaju pred svojim navijačima. Do poluvremena su preuzeli kontrolu i stigli do dvocifrene prednosti, da bi u nastavku u potpunosti deklasirali vicešampione sveta.

Oladipo je odigrao odličan meč, svoj najbolji u plej-ofu, pogodivši 5 od 10 šuteva za dva, odnono 6 od osam za tri poena, a imao je i četiri ukradene lopte.

Najbolje ga je pratio rezervista Domantas Sabonis sa 19 poena i šest uhvaćenih lopti. Daren Koison ubacio je 15, Lens Stivenson i Majls Tarner po 12, a Bojan Bogdanović i Tadejus Jang po 10.

Kod gostiju je samo Lebron Džejms bio na potrebnom nivou sa 22 poena (4/10 za dva, 3/6 za tri), sedam asistencija i pet skokova.

Koliko su Kavsi bili loši najbolje svedoči podatak da su samo još rezervisti Džef Grin sa 13 i Rodni Hud sa 12 poena imali dvocifren učinak. Solt Lejk Siti će zahvaljujući Mičelu i drugu godinu zaredom gledati plej-of košarku u maju, ali je vrlo lako moglo da bude i drugačije da su gosti pogodili jednu od pet trojki u poslednjih četrdesetak sekundi igre, odnosno da su arbitri svirali čist faul nad Polom Džordžom van linije 7,24.

Ovako, momak sa Luizvila nastavio filmski početak karijere u najjačoj ligi sveta, a 22 od svojih 38 poena (9/18 za dva, 5/8 za tri), ubacio je u trećoj četvrtini, pored četiri skoka, dve asistencije i jedne ukradene lopte.

Derik Fejvors dodao je 13 poena i osam uhvaćenih lopti, Rudi Gober upisao je dabl-dabl sa 12 poena, 13 skokova i tri blokade, dok je Džo Ingls imao isti broj poena, ali i sedam skokova i pet asistencija.

Tander je još jednom predvodio Rasel Vestbruk sa 46 poena (11/24 za dva, 7/19 za tri), deset skokova i pet asistencija. Stiven Adams odigrao je takođe dobar meč za 19 poena i 16 skokova, dok su potpuno podbacili Karmelo Entoni sa sedam (3/7 za dva) i Pol Džordž sa svega pet poena (2/10 za dva, 0/6 za tri). Vizardsi nisu uspeli da izbore majstoricu iako su vodili tokom večeg dela meča, ali su Reptorsi ipak potpuno zasluženo prošli dalje daleko boljom partijom u odlučujućih 12 minuta košarke.

Upravo tada je Lauri ubacio 13 od svoja 24 poena (6/8 za dva, 3/7 za tri), a imao je i šest uhvaćenih lopti i isto toliko uspešnih dodavanja za saigrače.

Jonas Valančunas dodao je 14 poena i 12 skokva, Demar Derouzan ubacio je 16 poena, dok se istakao i rezervista Paskal Siakam sa 11 poena i osam skokova.

Vizardsima nisu pomogla ni 32 poena Bredlija Bila (4/12 za dva, 6/10 za tri), kao ni 23 poena, osam asistencija i pet skokova Džona Vola.

Pored njih dvojice, samo je još Markif Moris bio zapažen za 12 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: