"Odnos između Sparsa i Kavaja je pokvaren"

Prva zvezda San Antonija Kavaj Lenard propustio je maltene celu sezonu zbog povrede, a mnogi spekulišu da je u stvari mogao da igra, ali nije hteo.

Izvor: LN

Četvrtak, 26.04.2018.

17:41

Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Novinar ESPN Adrijan Vojnarovski prenosi da je odnos između Sparsa i Kavaja pokvaren i da mora da se zaceli, inače budućnosti između njih neće biti.

Kavaj je ove sezone odigrao samo devet mečeva, na kojima je beležio prosečno 16.2 poena, dok je prethodne sezone odigrao čak 74 uz prosečno 25.5 poena po utakmici.

"Odnos između Kavaja Lenarda i San Antonija je pokvaren i mora da se popravi, pre nego što mu se Sparsi obavežu i ponude mu maksimalni ugovor. Za to će biti potrebno mnogo priče i kompromisa", rekao je Vojnarovski.

Lenardu će Sparsi, jedini u celoj ligi, moći da ponude petogodišnji ugovor u vrednosti od 219 miliona dolara. Sve ostale ekipe mogu da mu ponude ugovor na četiri godine, vredan 139 miliona dolara.

Ako bi potpisao sa 'Mamuzama' godišnje bi zarađivao 43.8 miliona, a sa bilo kojom drugom ekipom 34.8 miliona, tako da je matematika jasna.

"Nema poente misliti da će organizacija kao što su Sparsi na slepo ponuditi najveći ugovor u istoriji franšize igraču koji se, u poslednjih par meseci, ponašao kao da ni ne želi da nastupa za njih. Biće potrebno mnogo napora da se njihov odnos popravi", zaključio je renomirani novinar ESPN Adrijan Vojnarovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: