Budenholzer napustio Atlantu, zainteresovani Niksi

Majk Budenholzer, u dogovoru sa čelnicima ekipe, više nije trener Atlante, a za njegove usluge najzainteresovaniji su Njujork Niksi.

Izvor: LN

Četvrtak, 26.04.2018.

16:15

Budenholzer napustio Atlantu, zainteresovani Niksi
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Budenholzer je 2015. osvojio nagradu za trenera godine, u sezoni kada su čak četiri igrača iz njegove ekipe bili učesnici ol-stara.

"Zadovoljan sam sa pet godina provedenih kao trener Atlanta Hoksa i zauvek ću ceniti neverovatnu posvećenost, doprinos i uspeh igrača sa kojima sam imao sreće da radim", izjavio je Budenholzer za ESPN.

Američki trener imao je još dve godine ugovora vrednog na oko 14 miliona dolara.

Uprava Hoksa je Budenholzeru dala dozvolu da pregovara sa ostalim ekipama, a on je to i uradio sa Finiksom i Njujorkom prošle nedelje. Kako su preneli američki mediji, od posla sa Sansima nema ništa, a glavni kandidat za njegov angažman ostaju Njujork Niksi, koji su na kraju prošle sezone otpustili trenera Džefa Hornaseka.

"Od menadžmenta i pomoćnog osoblja do cele zajednice, veoma sam ponosan što smo svi zajedno uspeli da ostvarimo velike stvari sa Hoksima", rekao je Budenholzer.

Budenholzer je proveo 17 godina kao pomoćnik Grega Popoviča, pre nego što je 2013. postao glavni trener Atlante. Sa sparsima je osvojio četiri NBA titule.

Izvor blizak Majku rekao je, a preneo "Njujork Post", da u slučaju da mu Niksi zvanično ponude posao on će ga i prihvatiti, jer prvenstveno želi da živi u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: