Durent savetuje Janisa: Igraj za sebe – ne za navijače i Milvoki

Kevin Durent, jedan od najboljih košarkaša današnjice, savetovao je Janisa Adetokumba da igra samo za sebe i ni za koga drugog.

Izvor: PT

Utorak, 24.04.2018.

13:17

Durent savetuje Janisa: Igraj za sebe – ne za navijače i Milvoki
Photo by Mike Ehrmann/Getty Images

Adetokumbo, košarkaš Milvokija, još ranije istakao je kako želi celu karijeru da provede u Baksima, a isto tako je i mislio Durent kada je igrao za Tander.

"Isto sam i ja razmišljao. Želeo sam iste stvari, ali sada imam da mu kažem da igra za sebe", rekao je Durent za ESPN.

'Durantula' je u franšizi iz Oklahome proveo devet godina (na početku su bili Sijetl Supersoniksi), međutim leta 2016. odlučio je da napusti Tander i potpiše ugovor sa ljutim rivalom, ekipom Golden Stejt Voriorsa.

"Neka igra za sebe zato što je on taj koji ustaje svako jutro i ostaje predan igri. Navijačima i vlasnicima Milvokija zvuči sjajno to što je Janisu toliko stalo da pobeđuje i da bude tu, to kapiram. Ali, njegova karijera je njegova karijera i bilo šta što on misli da je dobro za njega, ima pravo da uradi. Neće ostati u Milvokiju ukoliko ne bude uživao dok igra", kazao je Durent. Durent je u plej-ofu sezone 2015/2016 izbačen u finalu konferencije od Voriorsa, nakon što je Oklahoma vodila 3-1 u seriji. Mesec-dva kasnije odlučio je da ode u taj isti tim i kasnije je osvojio titulu.

"Siguran sam da voli i poštuje sve ljude koji su mu pomogli u Milvokiju, ali njegova karijera nema veze s njima, ima veze samo s njim. Naučio sam to jer samo prošao kroz sve to, želeo sam iste te stvari. Bio sam lojalan organizaciji i ekipi, ali na kraju dana morate da mislite o sebi", kaže Durent i nastavlja:

"Vaš jedini posao je da svako veče igrate što jače možete, da se trudite da bude najbolji i da trenirate naporno iz dana u dan. To je vaš jedini posao. Tako da imam da mu kažem da živi život i igra košarku jedino za sebe".

Durant su isplatilo što je odlučio da igra za sebe, pošto je prošle godine osvojio prvu NBA titulu, a u finalu je proglašen za MVP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: